Grote nederlaag Ajax zaterdag 1 in Huizen


Ajax zaterdag 1 heeft vanmiddag in Huizen met maar liefst 5-2 verloren van Zuidvogels. De Amsterdamse doelpunten werden gemaakt door Cameron uit een penalty en Foppen. De laatste moest in de slotfase met twee keer geel van het veld.

Verslag: Marcel

Na het ,, verplichte nummertje “ tegen DVVA wisten we vandaag èèn ding zeker , dit duel was van een ander kaliber. Al en aantal seizoenen achtereen heeft Ajax het heel moeilijk bij Zuidvogels , en voeg daarbij aan toe dat Zuidvogels aan een indrukwekkende reeks bezig is op weg naar de laatste periode titel. Ajax was dubbel en dwars gewaarschuwd !! Alle waarschuwingen vooraf die leken aan Ajax voorbij te zijn gegaan….want vanaf de eerste balwenteling zette Zuidvogels de toon en werd Ajax overklast met fris / agressief voetbal , al binnen en aantal seconden na de aftrap was de bal veelvuldig in het strafschop gebied te vinden van de Amsterdammers. Het was een voorbode voor een zeer hete middag , toch was Ajax in de 4e minuut zelf ook dichtbij de openingstreffer ; het was Dennis Kaars die en voorzet van Sergio Cameron toucheerde waardoor de bal niet de juiste richting mee kreeg want anders…

Maar daarna was het Zuidvogels wat de regie overnam en niet meer uit handen gaf, Ajax werd overklast of afgebluft in bijna alle duels !!! Telkens waren de Ajacieden en stapje te laat en zo konden de Amsterdammers nooit grip krijgen op het duel , de voorsprong die Zuidvogels ging nemen in de 20e minuut was daarom ook niet meer dan en logisch vervolg van het ontstane wedstrijdbeeld. Het was Vincent Vermeij die eerder bij de bal was dan de twijfelende doelman Been. Zuidvogels bleef na die voorsprong optimaal profiteren van de ruimtes die men kreeg en zeker op het middenveld verloor Ajax de strijd, ondanks dat Zuidvogels de bovenliggende partij was leek het duel in evenwicht omdat beide teams het talrijke publiek trakteerden op een heerlijke voetbalpot wat over en weer ging. In de 25e minuut had Ajax de gelijkmaker moeten maken het was Dennis Kaars die alleen voor doelman Weide verscheen maar het schot van Dennis Kaars verdween centimeters naast de verkeerde kant van de paal na overigens prima voorbereidend werk van Bas Vellema. Het was een fase in de wedstrijd waar het erop leek dat Ajax langzaam zich aan het herstellen was want de druk van de Amsterdammers begon nu wel wat toe te nemen. Dat resulteerde in de 28e minuut in een grote kans voor Sergio Parris die bediend werd door Laurens ten Heuvel , maar Sergio Parris moest zijn meerdere erkennen in doelman Weide.

Alle illusies op een gelijkmaker werden in de 30e minuut de grond in geboord , het was opnieuw Vincent Vermeij die aan de basis stond, zijn harde schot werd losgelaten door doelman Been en de rebound was en simpel klusje voor Mitchell van den Beld ( 2-0 ) Ajax liep er verslagen bij was Ajax dan nu al k.o……. want het verloor bijna alle duels en het was eigenlijk continu overal net en stapje te laat, hoe was dit in hemelsnaam mogelijk…..het leek erop dat Ajax niet besefte waar het omging in dit duel. De 3-0 in de 34e minuut was eigenlijk illustratief voor de houding die Ajax ten toon spreidden , veels te laconiek liet Tim Noordraven zich uitspelen en zo was het voor Arlymar Lourens en koud kunstje om hard en hoog de 3e treffer binnen te knallen. Ajax stond erbij en keek erna ……dit hadden we nog niet gezien dit seizoen ; Ajax dat ditmaal zelf fungeerden als figurant terwijl de rollen dit seizoen toch vaak omgedraaid waren. Je kunt gewoon zeggen dat Ajax een kansloze 1e helft speelden tot aan dat moment en ik kan me niet voorstellen dat je daar en week lang voor traint ?? Wie kan mij en de talloze andere Ajax supporters langs de lijn dit eens uitleggen…………………!! In de slotfase van de eerste helft werd Ajax toch weer wat hoop gegund, het was Wouter van der Molen ( ex Zuidvogels ) die in een duel aan het shirt achterover werd getrokken. De penalty die volgde werd feilloos binnen geschoten door Sergio Cameron 3-1 .

Dankzij deze treffer begonnen we hoopvol aan de 2e helft , die hoop duurde welgeteld drie minuten ( zucht ) Opnieuw kreeg Zuidvogels alle gelegenheid om te doen met de bal wat ze wilden , opnieuw werd er nauwelijks of veels te laat ingegrepen, het was Jordy Fernhout die ongehinderd mocht uithalen voor de 4-1. Langzamerhand begon het een beetje schaamteloos en genant te worden, had Ajax dan niets geleerd van de eerste 45 minuten ………??? Met alleen voetbalkwaliteiten redt je het niet er moet ook gebikkeld worden want dat deed Zuidvogels wel vanaf minuut 1 , ze vraten het gras op en dat kon je niet zeggen van de Ajacieden en als je dan het gras op wilt vreten dan wel het liefst met z’n allen. Deze boodschap was hedenmiddag bij weinig spelers aan gekomen , toch kreeg Ajax weer enigszins wat hoop toen en individuele actie van Michel Foppen in de 56e minuut er toe leidden dat Ajax terug kwam tot 4-2 . ( lange solorush gevolgd door een schot in de verre hoek ) Na de 4-2 hielden beide teams elkaar redelijk in evenwicht , het duel viel trouwens in kwaliteit/ niveau wel wat terug maar we hadden inmiddels wel even wat lucht nodig om alles even te verwerken. Na een fase dus in de wedstrijd waarin het leek dat beide teams even wat gas terug namen was het toch weer Zuidvogels dat Ajax liet schrikken en hoe !! In de 70e minuut was het na een prima voorzet over links uitblinker Vincent Vermeij die ongehinderd mocht uithalen zijn gekrulde schot verdween onhoudbaar in de bovenhoek voor een ongekende en onluisterende 5-2 . Het schaamrood stond bij menig geen inmiddels allang op de kaken, Ajax kreeg een enorm pak voor de broek en daar was en viel niets maar dan ook niets op af te dwingen !!!

De nederlaag was aanstaande , en ook al hoopte je bij tijd en wijlen op en ommekeer, eerlijk is eerlijk het zat er eigenlijk nooit echt in. Toch moesten we weer even terug denken aan die kans bij 1-0 van Dennis Kaars maar dat was inmiddels allang mosterd na de maaltijd. Het leed werd voor Ajax in de 72e minuut nog groter toen Michel Foppen zijn tweede gele kaart kreeg en zo was hij de eerste speler aan Ajax zijde die onder de douche deze pijnlijke nederlaag mocht overdenken. Alleen in de slotfase van dit duel kregen beide teams nog een kansje ; eerst was het Dennis Kaars die de paal raakte gevolgd in de slotseconden door een kans voor Zuidvogels waar Danny Been de bal knap wist over te tikken. De gevolgen waren desastreus want natuurlijk had Swift gewonnen ( 4-1 tegen DVVA ) en dus waren die 6 riante punten voorsprong verdwenen als sneeuw voor de zon ! Ajax werd vanmiddag op bijna alle fronten afgetroefd en speelden geen moment als een aanstaand ( ?? ) kampioen. Het is niet aan mij om conclusies te gaan verbinden aan deze gigantische deceptie maar misschien is het maar goed dat de competitie over twee weken wordt hervat want IEDEREEN MOET MAAR EENS IN DE SPIEGEL GAAN KIJKEN en zich afvragen hoe dit in hemelsnaam mogelijk is, met de finish inzicht lijkt Ajax de bibber’s te krijgen en nu is het hopen dat de draad weer wordt opgepakt tegen Marken en dat Swift in de druk die nu ook weer bij hun ligt fouten gaat maken ( VVZ & Zuidogels als tegenstanders ) het worden sowieso 2 hele spannende weekenden in Mei , maar ik denk dat vele Ajacieden eigenlijk allang achter over hadden willen leunen want oh oh oh wat is dit doodzonde en onnodig geweest. KOM OP JONGENS STROOP DIE MOUWEN OP EN GELOOF ERIN !!!!!!!!!!!

20e min 1-0 Vermeij

30e min 2-0 van den Beld

34e min 3-0 Lourens

44e min 3-1 Cameron ( pen)

48e min 4-1 Fernhout

56e min 4-2 Foppen

70e min 5-2 Vermeij

Been – Foppen – Mols – Noordraven – Schurman – Vellema – ten Heuvel – Kaars – Cameron – Parris – vd Molen.

Wisssels ; ter Haak – Meester – Danso voor Cameron – Noordraven en ten Heuvel

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share