competitie: AJAX – HOEK 4-2 (3-2)

Orville Blankendal op weg naar zijn eerste treffer

Ajax wreef na een kwartier spelen eens goed in de ogen, maar de 3-0 op het scorebord stond er toch echt. De eerste aanvalspoging van de thuisploeg leverde meteen resultaat op. Aanvoerder Jamal Ahaddouch mocht aan de zijkant een vrije trap nemen. Zijn indraaiende bal werd door Hoek verdediger Jeroen van de Broeke zodanig getoucheerd dat hij zijn eigen doelman Filip van der Vloet kansloos liet, 1-0. Nejim Melki mocht hierna namens de Zeeuwen twee vrije trappen nemen, maar deze leverden niets op. Na ruim tien minuten werd spits Orville Blankendal op het middenveld aangespeeld. Hij draaide knap weg bij zijn bewaker Stijn Porteman en stoof recht op van der Vloet af. Een beheerste en bekeken schuiver was goed voor de 2-0. Hoek, dat toch al niet overloopt van zelfvertrouwen gezien de huidige positie op de ranglijst, was nauwelijks bekomen van de tweede dreun of een derde volgde. Ahaddouch was Charly Okonedo (Hoek) te slim af, waarna zijn assist door Blankendal werd binnengetikt, 3-0. Een weelde voor de thuisploeg, die vervolgens dacht de wedstrijd makkelijker te kunnen gaan opvatten. Hoek deelde Ajax eerst nog een waarschuwing uit voor deze houding. Djamel Buijse mocht geheel vrijstaand in de doelgebied naast koppen. In de vijfentwintigste minuut leidde geklungel in de Amsterdamse defensie tot de 3-1 via Niels Dominicus. In een ogenschijnlijke buitenspelsituatie liet hij doelman Raymond Homoet kansloos. Drie minuten later vond scheidsrechter De Meijer dat Homoet zijn knie iets te opzichtig introk voor de inlopende Niels Dominicus en wees naar de stip. Een zware sanctie, maar Dominicus wist wel raad met dit buitenkansje, 3-2. Hoek was weer helemaal terug in de wedstrijd. Ajax leek aangeslagen, maar Hoek vergat door te zetten waardoor Ajax de schade tot hier wist te beperken en zich hervond. Vlak voor rust mistten kopballen van Danny Moinat en Orville Blankendal net het doel.
Direct na rust een identieke situatie als aan het begin van de wedstrijd. Jamal Ahaddouch ontfermde zich over een vrije trap, legt de bal af op Bob Uitermarkt die zijn harde voorzet annex schot pardoes in de verre hoek ziet verdwijnen, 4-2. Het bleek voor Hoek de genadeklap. Ajax speelde een stuk rustiger dan in de eerste helft. In het verdere verloop van de tweede helft kregen beide ploegen nog één kans. Terry Klokkemeijer stond nog aan de basis van een fraaie aanval welke werd beëindigd met een hard schot van Ahaddouch (net over het doel), terwijl Homoet nog eenmaal handelend moest optreden op een schuiver van Dominicus. Het laatste deel van de wedstrijd probeerde Hoek het wel, maar zonder overtuiging. Ajax speelde de wedstrijd kalm uit en kan met de drie punten op zak weer naar boven kijken. Hoek zal, ondanks dat de ploeg voldoende kwaliteit herbergt, uit een ander vaatje moeten tappen de komende maanden.

ps: Het bestuur, staf (trainers en begeleiding) en spelers van Ajax wensen Sam Ysebaert heel veel sterkte in de nabije toekomst en hopen voor hem op een spoedig herstel en terugkeer op het veld.

Doelpunten:
1. Jeroen van de Broeke 1-0 (e.d.)
11. Orville Blankendal 2-0
15. Orville Blankendal 3-0
25. Niels Dominicus 3-1
28. Niels Dominucus 3-2 (pen.)
46. Bob Uitermarkt 4-2

Opstelling Ajax:
Raymond Homoet, Jeroen van den Berg, Paul Michielsen, Marc Stuut, Gary Spier (29. Terry Klokkemeijer), Dick Zwarthoed, Bobby Uitermarkt, Danny Moinat, Orville Blankendal, David van der Lijcke (89. Philip de Leeuw), Jamal Ahaddouch (82. Dion Glumac).

Opstelling Hoek:
Filip van der Vloet, Thomas Ragut, Stijn Porteman, Jeroen van de Broeke, Pieter de Munnik, Charles Okonedo, Djamel Buyse (50. Patrick de Guchteneire), Wilco de Valk, Niels Dominicus, Nyim Melki, Wesley de Smet (72. Thijs Binnerts).

Klik hier voor onze foto’s van dit duel.

Bob Uitermarkt zorgde voor de 4-2

Klik hier voor de site van HOEK.

Share