Zaterdag 2 laat geen spaan heel van Sporting Martinus: 1-8!!

Photobucket
Verslag: Andre

Ajax zaterdag 2 heeft zich voor de volgende ronde van het bekertoernooi geplaatst. Met een 1-8 overwinning op 3e klasser Sporting Martinus 1, werd het poulewinnaar met 9 punten uit drie wedstrijden (doelsaldo 17 voor en 2 tegen doelpunten).
Of Ajax 2 klaar is voor de competitie, die volgende week begint met een thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels 2, zal nog moeten blijken: in de bekerwedstrijd tegen Sporting Martinus werden de Ajacieden niet of nauwelijks getest.

Photobucket

De Amsterdammers kwamen in de 6e minuut al op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Joe Lamptey -die een verkeerde terugspeelbal van ex Ajaxspeler Robin Telkamp afstrafte- en Perry Schoenaker die met een bekeken lob over de doelman aan alle dromen van de Amstelveners een einde maakten.

Photobucket

De toon van de wedstrijd was gezet, alleen verviel Ajax in een traag tempo, werd er te vaak ,,postbode ,, voetbal gespeeld en strandden de aanvallen in een fuik van verdedigers in plaats van met combinatiespel de verdediging uit elkaar te spelen. Erik Smits maakte uit een volley de 0-3 en nog voor het half uur vond Giano Bonam op aangeven van Joe Lamptey het net (0-4). Pech voor Ajax was dat Melvin de Groot nog voor het rustsignaal met een knieblessure het veld moest verlaten. Jack van Moerkerk was zijn vervanger.

Photobucket

De donderspeech in de kleedkamer van trainer Dennis van der Wal overstemde het geluid van de overvliegende vliegtuigen, en miste in de eerste fase van de tweede helft niet zijn uitwerking. Binnen vier minuten tilde Joe Lamptey naar 0-6: eerst denderde de Ajax spits door de defensie van ,,Martinus,, heen en schudde een aantal verdedigers van zich af om daarna ook nog de doelman te omspelen en te scoren. Even later was het opnieuw raak voor ,,sixpack man,, door verrassend vanuit de draai de doelman het nakijken te geven.

Photobucket

De dubbele cijfers behoorden tot de mogelijkheden, maar helaas viel Ajax ver terug: men liet het balletje niet lopen en telkens kon een verdediger er een voetje tussen krijgen. Met twee wissels aan Ajax-zijde probeerde men het vuurtje nog eens aan te steken, maar het bleek slechts een waakvlammetje te zijn: alles werd dichtgelopen en de aanvallen liepen vast.
Even was er weer een opleving en direct uitte zich dat in doelpunten: in de 66e minuut scoorde Joe Lamptey zijn vierde doelpunt op aangeven van Hassan Aansi en twee minuten later kon ook Erik Smits zijn tweede doelpunt van de middag maken na een assist van de goed spelende Perry Schoenaker.
Vijf minuten voor tijd wist Sporting Martinus (tot ieders verassing) tegen te scoren: uit één van de spaarzame aanvallen wist het een slecht moment in de Ajax verdediging af te straffen. Eindstand 1-8.

Photobucket
Opstelling Ajax:
Been, Jaspers, Noordraven, Vellema, Kaandorp, Smits, Bonam, Schoenaker, v/d Welle, Lamptey, de Groot.
Invallers bij Ajax ; Jack van Moerkerk, Hassan Aansi ,Joël Silooy voor Jaspers, Bonam en de Groot.

Photobucket
Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd, hier om deze te bestellen en hier voor een verslag op Sport Amstelveen.

Share