competitie: NOORDWIJK – AJAX 1-1 (0-1)

Hoewel het voetbal misschien niet altijd even hoogstaand was, hebben Noordwijk en Ajax zo’n 800 toeschouwers een aantrekkelijke middag bezorgd.

Ajax startte sterk aan de wedstrijd. Met goed positiespel en veel beweging probeert de ploeg de Noordwijkse defensie onder druk te zetten. In de zevende minuut levert dat de eerste kans op. David van der Lijcke geeft een crossbal op de op links diepgaande Gary Spier. Hij omspeelt rechtsachter (en ex-Ajacied) Paul Reumer, maar schiet hard naast.
Even later de eerste tegenslag voor de thuisclub. Nick Keijser moet met een blessure het veld verlaten, zijn vervanger is Mike van Dam. Hierna delen beide ploegen wat plaagstootjes uit, maar deze leveren geen noemenswaardige kansen op. In de zeventwintigste minuut dan het moment waarover nog lang is nagesproken. Keeper Robert Spaan vangt een terugspeelbal, glijdt uit, blesseert zich en laat vervolgens de bal weer los. David van der Lijcke reageert instinctief en schuift de bal in het lege doel. Commotie alom, omdat Noordwijk vond dat van der Lijcke niet had mogen profiteren van deze situatie. Spaan wordt vervangen door Peter Messemaker. Scheidsrechter van Duijn kon niet anders dan het spel hervatten met de aftrap voor Noordwijk. Direkt na de aftrap krijgt Dick Zwarthoed een forse aanslag te verwerken van de gefrustreerde Wouter van der Kolk, hetgeen leidde tot een klein opstootje. Opmerkelijk genoeg houdt van Duijn de kaarten op zak. Gelukkig bleef het in het verdere verloop van de wedstrijd vrij sportief. Vlak voor rust weet de sterk spelende Raymond Homoet Ajax te behoeden voor de gelijkmaker. Uit een scrimmage weet hij de kopbal van Bram Marbus tot corner te verwerken. Deze levert vervolgens niets op, waardoor Ajax met een voorsprong de rust ingaat.
Vlak na de thee een gigantische mogelijkheid voor Ajax om de wedstrijd te beslissen. Aanvoerder Jamal Ahaddouch verschijnt plots oog-in-oog met Messemaker, lobt de bal over hem heen maar net voor de doellijn weet een Noordwijker redding te brengen. Vijf minuten later verprutsen Ahaddouch en Orville Blankendal opnieuw een goede mogelijkheid. De bal komt wel net buiten het strafschopgebied terecht bij Mark Stuut. Hij omspeelt twee spelers en wordt binnen de beruchte lijnen getorpedeerd. Ajax claimt een strafschop, maar van Duijn laat doorspelen. Na zo’n twintig minuten probeert Noordwijk de druk op te voeren. Een kopbal van Marbus en een hard schot van Van der Kolk verontrustten Homoet niet. Een minuut later dan de wel de gelijkmaker. Een verdwaalde, hoge bal wordt door de Ajax defensie verkeerd ingeschat waarvan Joost Leonard profiteert, 1-1. Als hierna Homoet opnieuw een kopbal van Marbus onschadelijk maakt (via z’n hoofd verdwijnt de bal over de lat), is het slotakkoord voor Ajax. Invaller Danny Moinat (hij maakte zijn rentree na een lange blessure) levert een prima voorzet op de andere invaller Dion Glumac. Met het hoofd legt hij terug op Dick Krommenhoek, die ogenschijnlijk ten val wordt gebracht en niet meer bij bal kan komen. Ook hier enige twijfel over een eventuele strafschop. Ver in blessuretijd krult Glumac een vrije trap fraai langs de muur, maar Messemaker redt op even fraaie wijze. Terry Klokkemeijer legt de hieruit volgende corner op het hoofd van de vrijstaande Dustin Huisman, die jammerlijk naast kopt. Beide ploegen toonden zich na afloop niet geheel tevreden gezien de gemiste kansen, waardoor een overwinning dichtbij leek.

Doelpunten:

27. David van der Lijcke 0-1
72. Joost Leonard 1-1

Opstelling Noordwijk:

Robert Spaan (30. Peter Messemaker), Paul Reumer, Rian van der Niet, Stefan Schaafsma, Dwight Krolis, Wouter van der Kolk, Bram Meurs, Nick Keijser (11. Mike van Dam), Maarten Kok, Bram Marbus, Joost Leonard (78. Rocky Pitti)

Opstelling Ajax:

Raymond Homoet, Jeroen van den Berg, Marc Wolthuis, Dustin Huisman, Terry Klokkemeijer, Dick Zwarthoed, Mark Stuut, Jamal Ahaddouch (78. Dick Krommenhoek), Gary Spier, David van der Lijcke (46.Dion Glumac), Orville Blankendal (63. Danny Moinat)

Klik hier voor onze foto’s.

Klik hier voor de site van Noordwijk waarop ook videofragmenten te zien zijn.

Share