competitie: AJAX – CAPELLE 1-1 (1-1)

Ajax pakte in de derde thuiswedstrijd het eerste “thuispunt”. Tegen Capelle wordt het 1-1 en stijgt zo naar de vierde plaats op de ranglijst.

Het eerste kwartier is het vooral aftasten geblazen. Ajax speelt niet volop de aanval omdat het de groenzwarten niet in de kaart wil spelen. Capelle speelt puur op de counter en dus is het oppassen geblazen voor een aanvallend ingestelde ploeg. Behoudens drie corners voor Capelle valt er tot dan toe geen noemenswaardig feit te noteren. De eerste kans van de wedstrijd levert in de vijfentwintigste minuut meteen een doelpunt voor de Zuid-Hollanders op. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied wordt ingebracht, waarna de bal wordt ingeschoten door Gino Jubithana. Doelman Raymond Homoet redt katachtig, maar is in tweede instantie kansloos als Jubithana alsnog de bal tegen de touwen werkt, 0-1. Ajax laat er geen gras over groeien en brengt vlak na de aftrap de stand weer op gelijke hoogte. Dick Zwarthoed gunt David van der Lijcke een schietkans, maar zijn schot komt plotseling in de voeten van Vincent de Groot. Op de penaltystip bedenkt hij zich geen moment en schiet in een halve draai de bal achter doelman Jim Nederhand, 1-1. Het is alweer de vierde treffer deze competitie voor de van AFC afkomstige spits.
Tot de rust nemen beide ploegen weer de stellingen in. Ajax probeert voorzichtig vooruit te voetballen, Capelle hanteert veelal de lange bal op spits Arne van Gelder en wacht de fouten van Ajax af. Die komen er niet en zo fluit de prima leidende scheidsrechter Bakker voor de rust.
In de tweede helft probeert Ajax aanvallend meer druk uit te oefenen. Het levert David van der Lijcke na vijf minuten een kans op, maar zijn schot in de korte hoek wordt gepakt door Nederhand. Capelle volhardt in de afwachtende houding, komt er af en toe razendsnel uit maar ontbeert een goede eindpass. Ajax probeert via de combinatie een gaatje te vinden in de hechte defensie van Capelle, maar moet het doen met enkele vrije trappen op zo’n twintig meter van het vijandelijk doel. Deze leveren geen gewenst resultaat en dus plaatst Capelle nog maar eens een counter. De ingevallen Onno Doeland draait aan de linkerflank met zijn rechterbeen de bal prima in, van Gelder schampt de bal met het hoofd maar deze verdwijnt net langs de verkeerde kant van de paal. Tien minuten voor tijd nog een klein offensief van Ajax. Gary Spier zoekt de één-twee met Orville Blankendal en schiet over, Dick Zwarthoed volleyt keihard met links waarna Nederhand met een zeer fraaie redding een zeker doelpunt voorkomt. Beide teams drongen in de slotfase niet meer aan en konden leven met de gelijke stand. Volgende week gaat Ajax op bezoek in Pernis bij promovendus en verrassende koploper DOTO.

Doelpunten:

25. Gino Jubithana 0-1
27. Vincent de Groot 1-1

Opstelling AJAX:

Raymond Homoet, Jeroen van den Berg, Marc Wolthuis, Dustin Huisman, Gary Spier,
Marc Stuut, Dick Zwarthoed, Jamal Ahaddouch, David van der Lijcke (73. Orville Blankendal), Dion Glumac, Vincent de Groot.

Opstelling Capelle:

Jim Nederhand, Andre Hol, Ton van Bremen, Patrick Molendijk, Murat Mazlum (46. Arjan Stulen), Patrick Stolk, Jan Willem Schep (68. Onno Doeland), Mike Lopes (88. Fred Lagendijk), Arne van Gelder, Gino Jubithana, Henk Roeland

Vanwege technische problemen helaas geen foto’s van Rob van Vliet.
Voor foto’s op site van Capelle klik hier

Share