competitie: KLOETINGE – AJAX 1-3 (1-1)

Binnen drie weken boekte Ajax in Zeeland de tweede overwinning. Na Hoek (0-2) moest nu Kloetinge eraan geloven.

De twee thuiswedstrijden (Ter Leede en FC Lisse) tot nu toe leverden geen punten op, terwijl de derde uitwedstrijd opnieuw in winst werd omgezet. Nadat Ajax in de beginfase enkele standaardsituaties niet wist te verzilveren, was het bij de eerste de beste uitbraak van Kloetinge meteen gevaarlijk. Na een kwartier stoof spits Ferry Alfons recht op doelman Raymond Homoet af. De Ajax-goalie bleef koel, bracht redding en voorkwam daarmee een vroege achterstand. Ajax schrok even en helemaal nadat linksbuiten Ronald Zuijdwegt even later ook een aardige kans om zeep hielp was het duidelijk dat Kloetinge Ajax een zware middag kon gaan bezorgen. Toch opende Ajax de score. In de twintigste minuut kon Vincent de Groot op het middenveld in alle vrijheid opstomen en zijn harde, droge schot liet Kloetinge-doelman Merlijn Swennen kansloos, 0-1. Vlak na deze openingstreffer belandde een voorzet van Philip de Leeuw bij Dion Glumac. Hij schoot echter over en kon dus niet voor een comfortabelere voorsprong zorgen. Vijf minuten later trok de promovendus de stand weer gelijk. Een indraaiende corner van Zuijdwegt werd door Homoet pardoes in zijn eigen doel geslagen, 1-1. Tot dan toe een terechte stand … het spel golfde op en neer en omdat beide ploegen rommelig speelden en goede met slechte momenten afwisselden, was de wedstrijd het aanzien best waard. Tot het rustsignaal kreeg Ajax nog twee mogelijkheden om te scoren. Eerst was het Glumac die zijn kopbal op de lat zag belanden en daarna De Groot die zijn schot naast de paal mikte. Het slotakkoord was voor Kloetinge maar ook Zuijdwegt wist van dichtbij niet te scoren en dus gingen beide teams in evenwicht rusten.
In de tweede helft ging Ajax wat energieker te werk en voerde het tempo op. Homoet bereikte met een lange uittrap David van der Lijcke, maar zijn doorkopbal werd door De Groot naast geschoten. Kloetinge werd nauwelijks nog gevaarlijk. De groenwitte formatie bleef volharden in combinatievoetbal, maar deed dat in een zodanig laag tempo dat Ajax er niet door werd verrast. Het was wachten op een treffer aan Amsterdamse kant. Een kwartier voor tijd stuurde Dick Zwarthoed Jamal Ahaddouch de diepte in. Bijna op de achterlijn wist hij een fraaie voorzet te produceren op het hoofd van De Groot die bij de tweede paal zijn tweede treffer kon aantekenen, 1-2. Kloetinge had nu nog een kwartier om langszij te komen. Een extra spits hielp echter niet. Ajax kreeg meer en meer ruimte en stelde zo drie minuten voor tijd de zege veilig. Dick Zwarthoed gaf een gave voorzet op de mee opgekomen David van der Lijcke die beheerst de 1-3 aantekende. Ondanks de tien minuten blessuretijd kwam Kloetinge niet meer dichterbij en kon Ajax opnieuw met een goed gevoel uit Zeeland vertrekken.

Doelpunten:

20. Vincent de Groot 0-1
25. Raymond Homoet (e.d.) 1-1
76. Vincent de Groot 1-2
87. David van der Lijcke 1-3

Opstelling Kloetinge:

Merlijn Swennen, Joffrey Geldof, Erwin van der Woerdt, Emiel Dorst, Benjamin Verwest, Johan de Goederen, Niels Kole (69. Daan Esser), Corné Schilperoort, Regilio Pinas (87. Giovanni Siereveld), Ferry Alfons, Ronald Zuijdwegt (79. Ronald Zwager)

Opstelling Ajax:

Raymond Homoet, Jeroen van den Berg, Marc Wolthuis, Jamal Ahaddouch (84. Dick Krommenhoek), Philip de Leeuw, Dick Zwarthoed, Gary Spier, Dion Glumac (63. Marc Stuut), David van der Lijcke, Orville Blankendal (63. Michel Pirovano), Vincent de Groot

Voor foto’s klik hier

Share