competitie: QUICK BOYS – AJAX 0-2 (0-1)

Ajax stunt in Katwijk. Een verdiende overwinning brengt de ploeg van trainer Bob de Klerk zelfs op de hoogste klassering ooit. Een vierde plaats (na drie wedstrijden) kwam nog niet eerder voor.

Op het schitterende veld van sportpark Nieuw Zuid in Katwijk zagen de circa 2500 toeschouwers Quick Boys de eerste kans krijgen. Spits Marnix van der Gun profiteerde bijna van balverlies in de Ajax defensie. Hoewel doelman Raymond Homoet omspeeld werd schoot hij voor een leeg doel naast. Ajax liet hierna langzamerhand zien dat het voor drie punten was gekomen. Bij de snelle omschakeling van balverlies naar balbezit bij Ajax diende de verdediging van Quick Boys continu op de hoede te zijn voor de onberekenbare Ajax aanvallers. Nadat Dick Zwarthoed voor het eerste gevaar zorgde middels een schot, was het na ruim een half uur spelen Gary Spier die met een subtiel steekballetje aanvoerder Jamal Ahaddouch wist te bereiken. In het strafschopgebied nam hij de bal aan, maar kreeg daarbij een forme zet van Quick Boys verdediger Michael Ros. Scheidsrechter De Lima Schepens wees resoluut naar de stip. Dustin Huisman, samen met Marc Wolthuis uitblinker bij Ajax in deze wedstrijd, ontfermde zich over de bal. Hij wachtte echter niet op het fluitje van de scheidsrechter en joeg de bal achter Quick Boys doelman Peter Kromhout (ex Ajax). Overnemen derhalve besliste de leidsman. In de eerste wedstrijd tegen Ter Leede was Huisman al bekend geraakt met deze situatie en ook nu bleef hij bij de tweede penalty koelbloedig, 0-1. De voorsprong van Ajax vijzelde het toch al broze zelfvertrouwen van Quick Boys, één punt uit twee wedstrijden, niet op. Sterker nog, Dick Zwarthoed had in de laatste minuut van de eerste helft de kans op 0-2. Een vrije trap op twintig meter van het doel van Quick Boys werd door Ahaddouch slim opzij gelegd op de vrijstaande Zwarthoed. In het strafschopgebied schoot hij echter hoog over.
In de tweede helft startte Ajax sterk. Spits Orville Blankendal werd aangespeeld door Jeroen van den Berg, draaide knap weg bij z’n bewaker maar schoot in de draai net naast. Na een kwartier eindelijk een vlotte aanval van de thuisploeg welke van dichtbij net naast werd getikt door Maarten Bak. Ajax kreeg inmiddels door dat er meer te halen viel deze middag. Quick Boys ging slordiger spelen en was alleen scherp indien er wat opstootjes ontstonden zowel in het veld als langs de zijlijn. Ajax bleef rustig onder de wat verhitte sfeer en liet zien gegroeid te zijn in het derde achtereenvolgende seizoen op het hoogste amateurniveau. De beloning kwam dan ook niet geheel onverwacht. Tien minuten voor tijd belandde de bal op de rechterflank bij David van der Lijcke. Zijn crossbal bereikte de wederom goed ingevallen Vincent de Groot. Aan de linkerkant van het zestienmetergebied krulde hij de bal fraai om een Quick Boys verdediger in de verre hoek en liet Kromhout kansloos, 0-2.
De blijdschap na dit doelpunt, ook vanaf de bank, tekende de sfeer binnen het hechte collectief op dit moment. De fans van Quick Boys verlieten al morrend de tribunes en Ajax speelde de laatste minuten in de wetenschap dat er een stukje historie is geschreven. Een garantie op een mooi seizoen bied de uitslag niet, maar zeker wel de mogelijkheden waartoe de ploeg in staat is. Er volgen echter nog drieëntwintig wedstrijden …

Doelpunten:
30. Dustin Huisman 0-1 (pen.)
83. Vincent de Groot 0-2

Opstelling Quick Boys:
Peter Kromhout, Glen van Dam, Michael Ros, Brian Mussche, Giovanni Zebeda,
Raymond Flaton, Ricardo Appelman (57. Derek van der Plas), Sergio Ommel, Maarten Bak, Marnix van der Gun, Michel van Zundert (57. Benny van Fruchten/80. Yusuf Sarica)

Opstelling Ajax:
Raymond Homoet, Jeroen van den Berg, Marc Wolthuis, Dustin Huisman, Terry Klokkemeijer, Dick Zwarthoed, Marc Stuut (72. Dick Krommenhoek), Gary Spier,
Jamal Ahaddouch, Orville Blankendal (68. Vincent de Groot), David van der Lijcke
(89. Dion Glumac)

Klik hier voor onze foto’s van deze wedstrijd.

Share

Comments are closed.