competitie: AJAX – Kozakken Boys 0-0

Ajax speelde een goede wedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst. Het enige dat ontbrak, zoals de afgelopen wedstrijden ook het geval was, waren de doelpunten. Vele kansen werden niet benut. De passie en beleving bleken in deze slotfase van de competitie nog steeds aanwezig.
In overleg met de technische staf van beide ploegen en het arbitrale trio weken Ajax en Kozakken Boys uit naar het bijveld. Vanwege de aanhoudende regenval was het hoofdveld onbespeelbaar geworden, nadat Ajax A1 en AZ A1 hun wedstrijd eerder op de middag hadden gespeeld.
Ajax was in de eerste helft veruit de betere ploeg. Wel kwam het manco van de afgelopen weken, doelpunten scoren, in deze wedstrijd opnieuw tevoorschijn. Al in de negende minuut kwam de ijverig spelende Danny Moinat oog in oog met Kozakken Boys-doelman Gremmen te staan. Zijn schot werd gekeerd. Even later schoot Orville Blankendal tot twee keer toe knap uit de draai net naast. Kozakken Boys, dat vorige week de titel definitief aan ASWH moest laten, liet pas na ruim een half uur iets van z’n klasse zien. Spits Mark Santegoets schoot goed in maar doelman Raymond Homoet redde bekwaam.
Direkt na rust was het Jamal Ahaddouch, vrij gespeeld door Dick Krommenhoek, die een kans liet liggen om de score te openen. Ajax beheerste de wedstrijd maar weigerde dit te bevestigen door op voorsprong te komen. Topscorer Orville Blankendal kon eveneens geen treffers aan zijn totaal van negen toevoegen. Spelverdeler Sirik Goeman zette hem vrij voor de goal, maar de topscorer wist in twee instanties opnieuw niet tot scoren te komen. Kozakken Boys vond het allemaal wel goed zo en hoopte de 0-0 vast te houden en via een counter zelfs op meer. Zo ver kwam het niet. Ajax was in de slotfase nog het dichtst bij de 1-0. De vrije trap van Krommenhoek belandde echter op de paal. Sunnery Gorré (Ajax zaterdag 2) maakte zijn debuut in deze slotfase. Ajax speelt volgende week de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Barendrecht om 14.30 uur.

Opstelling Ajax

Raymond Homoet, Pierre Tosch, Michel Pirovano, Rivallino Sleur, Dick Krommenhoek (87. Dilshan Fong), Aytekin Demirtas, Mark Geestman, Sirik Goeman, Jamal Ahaddouch (89. Sunnery Gorré), Orville Blankendal (75. Rob de Groot), Danny Moinat


Klik hier voor onze foto’s van deze wedstrijd.

Share