Amstel Cup: FC Hilversum – AJAX 0-1 (0-1)

Ajax plaatst zich voor de tweede achtereenvolgende keer voor de finaledag (laatste acht) van de Amstel Cup voor amateurs. Tegen zondag-eersteklasser FC Hilversum was een fraai doelpunt Jamal Ahaddouch voor rust genoeg voor de overwinning. De finaledag is op 21 Mei op de velden van sv Almere.
In de twintigste minuut bediende Orville Blankendal Jamal Ahaddouch die in de zestien knap wegdraaide van z’n tegenstander en diagonaal de bal hard in schoot,
0-1. Ajax kreeg verder nog een aantal kansen, terwijl FC Hilversum vlak voor rust via Besir dicht bij de gelijkmaker was. Na rust probeerde Hilversum agressiever te spelen en kreeg daardoor twee grote kansen maar Clobus en Eijpe konden vlak voor doelman Raymond Homoet niet afronden. Ahaddouch had zijn tweede kunnen maken voor Ajax maar miste oog in oog met Hilversum-goalie Verhoeve. Onder aanvoering van ex-Ajacied Dennis Gerritsen probeerde Hilversum het nog wel, maar Ajax kwam niet in problemen en bleef overeind. Roy Collé en Dilshan Fong kregen nog zelfs kansen voor een grotere overwinning maar het bleef 0-1. Nadere info omtrent de finaledag volgt zo spoedig mogelijk.

Klik hier voor onze foto’s van deze wedstrijd.

Share

Comments are closed.