competitie: AJAX – ARC 0-0

Ajax en ARC deelden gebroederlijk de punten. Beide ploegen waren hiermee ook tevreden. ARC kwam om niet te verliezen en Ajax wilde de ploeg uit Alphen a/d Rijn onder zich houden. Die opzet slaagde derhalve.

Bij Ajax zat vanwege personele problemen Giorgio Tsie op de bank. De routinier, die een soort van “standby-functie” heeft, stopte met voetballen na vorig seizoen. Maar vanwege blessures en zieke spelers werd Tsie door Ajax vriendelijk verzocht op de bank plaats te nemen. Voor het geval dat … . Hij hoefde echter niet in actie te komen. De beide teams lieten in de eerste helft ook weinig actie zien. Met opvallend veel toeschouwers op “De Toekomst”, terwijl de paasdagen waren aangebroken, liet Ajax nog het beste van het spel zien. ARC bleek wel een taaie tegenstander deze middag.

In de twaalfde minuut kreeg Ajax de eerste kans. Een vrije trap van Tayron Dekker werd net niet scherp genoeg gekopt door verdediger Marc Wolthuis. ARC-doelman Remco Tuinenberg redde bekwaam. ARC plaagde even later Ajax toen spits Guillermo Graaven (hij doorliep ooit de jeugdopleiding van Ajax) uit de draai over schoot.

Tot tien minuten voor rust gebeurde er vrijwel niets noemenswaardig. Toen kreeg Pierre Tosch, na een voorzet van Mark Geestman, een enorme kans maar schoot vlak voor Tuinenberg recht in diens handen.Vlak voor rust stuurde de sterk spelende Aytekin Demirtas Jamal Ahaddouch diep, zijn voorzet was goed maar Orville Blankendal was net niet op tijd bij de eerste paal. Ajax moest zo genoegen nemen met een 0-0 ruststand, terwijl ARC gezien de kansen van Ajax tevreden mocht zijn.

Het begin van de tweede helft was voor Ajax. Dilshan Fong kopte te zacht en Ahaddouch schoot hard naast. ARC stelde er bitter weinig tegenover en hoopte via dode spelmomenten of fouten in de Ajax verdediging te scoren. Zover kwam het niet. Naarmate de wedstrijd vorderde daalde het spelpeil en kansen waren er niet meer. Wel punterde Graaven een kwartier voor tijd nog net naast de paal in kansrijke positie. Ajax had zijn krachten verspeeld en kon tevreden zijn met het ene puntje, maar had gezien de mogelijkheden in de eerste helft misschien op meer mogen rekenen. ARC kreeg waarvoor het kwam.

Ajax komt op tweede paasdag nog in actie voor de Amstel Cup. Om 14.00 uur begint in Hilversum de wedstrijd tegen de koploper in de zondag eersteklasse FC Hilversum.

Opstelling Ajax:
Raymond Homoet,Pierre Tosch, Mark Geestman (46.Dick Krommenhoek),Marc Wolthuis, Rivallino Sleur,Aytekin Demirtas, Danny Moinat, Jamal Ahaddouch, Tayron Dekker, Orville Blankendal, Dilshan Fong.

Klik hier voor het verslag van de scheidsrechter over dit duel.

Share