nieuws: Pierre Tosch op stage bij Jong Ajax

Wie is toch die lange sterke jongen met dat staartje? De vraag hield de omstanders rond het trainingsveld bij de ArenA behoorlijk bezig. Stanley Aborah gaf uitsluitsel. Pierre Tosch van Ajax Zaterdag trainde mee. De 22-jarige verdediger kreeg twee weken geleden een belletje van John van den Brom dat hij zich in de trainingsgroep mocht melden. Dat liet hij zich niet twee keer zeggen.

Van AFC, via Ajax Zaterdag, naar Jong Ajax, naar het trainingsveld van Ajax 1. ,,Dit koester je, vergeet je nooit meer”, zei Pierre Tosch lachend na de training. Een deel van Jong Ajax trainde mee met de selectiespelers die geen interlandverplichtingen hebben. Omdat een aantal aanwezigen maandagavond tegen Jong PSV had gespeeld, viel de trainingsgroep in twee delen uiteen. Anastasiou, Lindgren, Obodai, Aborah en Grygera gingen na de gezamenlijke oefeningen naar het kunstgrasveld om wat spieroefeningen en voetvolley te doen.
Pierre Tosch bevond zich inmiddels tussen spelers als Maxwell, Mauro Rosales en Julien Escudé op het achterste gedeelte van het normale grasveld in een enerverend en scherp partijtje. ,,Dit gaat wel heel snel”, vond de 22-jarige Amsterdammer zelf ook wel. ,,Ik had niet durven dromen dat ik nu al hier zou lopen. Ik heb zeven jaar bij AFC gespeeld, waarvan de laatste drie jaar in het eerste. Er waren wat flirts met clubs als Roda JC en RKC maar dat werd nooit concreet. Daarom koos ik voor Ajax Zaterdag. Dan zit je toch dichtbij het betaald voetbal.”

Twee weken terug waarschuwde trainer Bob de Klerk dat zijn pupil zijn telefoon aan moest houden op het werk. Prompt werd Tosch gebeld door John van den Brom. ,,Dat was op een maandag en op dinsdag mocht ik al meetrainen met Jong Ajax. Ik werk in een Renault-garage en heb nu twee weken vrij genomen om het programma met Jong Ajax te volgen. Daar hebben ze in de garage begrip voor. Ze weten hoezeer ik voor het voetbal leef.”
Hij volgt de trainingsweek van Jong Ajax, maar spelen doet hij bij Ajax Zaterdag. ,,Ik begon daar als centrale verdediger, waar ik altijd heb gespeeld. Maar de trainer dacht dat ik beter tot mijn recht zou komen als rechtsback en sindsdien sta ik op die positie. Dit is jammergenoeg wel een van mijn mindere seizoenen. Ik moest mij nog aanpassen, was bovendien overijverig om me te bewijzen, wilde alles geven. Dat ging dus niet heel goed. Ik weet dat ik nog meer kan brengen en nu het seizoen wat verder gevorderd is, gaat het ook beter.”

De afgelopen twee weken blijven voor eeuwig in gedachten van Tosch. ,,Het was druk. Eerst natuurlijk die aanpassing omdat het tempo wel een stuk hoger ligt. Dan nog spelen met Ajax Zaterdag en ik heb vorige week nog met het Nederlands amateurelftal gespeeld. Ik slaap nog wel hoor! Moet ook wel, want ik heb de rust hard nodig.”

Hoe het verder gaat met Tosch hoort hij binnenkort in een persoonlijk gesprek met trainer John van den Brom. ,,Ik had nooit gedacht dat ik in mijn eerste seizoen bij Ajax Zaterdag al mee zou mogen trainen bij Jong Ajax. Ik dacht dat het misschien na twee jaar eens zou kunnen gebeuren. Maar niet zo snel.”

bron: www.ajax.nl

Share