Forse winst Zaterdag 2 in oefenduel met JOS Watergraafsmeer 2 (5-2)

1213aja-jos05.jpg

Onder winterse omstandigheden heeft Ajax Zaterdag 2 vanmiddag het oefenduel met JOS Watergraafsmeer 2, dat onder leiding staat van ex-Ajacied (zaterdag 1) Jermaine Holwijn, na een 1-1 ruststand met maar liefst 5-2 gewonnen.

Verslag: Andre

Ajax zat 2 speelde een oefenwedstrijd tegen Jos/Watergraafsmeer zon 2, dat uitkomt in de res hoofdklasse A.
Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte ter nagedachtenis van het onlangs overleden erelid meneer Schoevaart.
Op een uitstekend bespeelbaar sneeuwvrij gemaakt veld, was het een alles behalve hartverwarmende partij. Een ongekende matheid en lustloosheid had zich over de ploeg van trainer Dennis van der Wal meester gemaakt: trage opbouw van achteruit, verkeerde keuze en besluiteloosheid voorin viel het elftal ten deel.
Viel er dan helemaal niets te melden over de wedstrijd? De eerste helft hielden beide teams elkaar in evenwicht, een voorzet van de mee opgekomen Jahmill Flu scheerde over de kruin van Joël Silooy en aan de andere kant moest Roy Grinwis met een katachtige reactie redding brengen op een hard schot in de benedenhoek.

Een steekpass van Perry Schoenaker bereikte Mevin de Groot het schot verdween over de deklat. Slordig balverlies zorgde ervoor dat Jos/Watergraafsmeer in de 21e minuut aan de leiding kon komen, van uit de draai verdween de bal in de kruising (0-1). Ajax deed in de 26e minuut iets terug: een kopbal van Cvetkovic was te zacht en een schot uit de 2e lijn van Bas Vellema had beter lot verdiend.
Terwijl de klok naar het rustsignaal tikte was daar opeens Melvin de Groot die met de gedachte, van niet geschoten is altijd mis, een poging waagde en de bal onder de vergeefs vallende doelman door schoot. Ruststand 1-1.

1213aja-jos03-1.jpg

In de 2e helft waren Dennis v/d Welle en Rodney Weverling, Siver Abdulrahman en Kevin Bakels komen te vervangen. Kort na de rust moest ook Joël Silooy met lichte hamstringklachten het veld verlaten en werd vervangen door Stijn Meijers. Na 51 minuten veroverde Jack van Moerkerk op de middenlijn de bal en liet de gehele verdediging van Jos/watergraafsmeer zijn hielen zien en besloot zijn rush met een schot in de korte hoek 2-1. Even later werd een inzet van Dennis v/d Welle van de doellijn gehaal. Nnog geen drie minuten later was de stand weer gelijk:een blunder in de Ajax-verdediging was de aanleiding.
De ingevallen Weverling moest met een “oor”blessure zich laten vervangen door Haci Bulut.
Na 69 minuten zorgde een voorzet van Melvin de Groot ervoor dat Antonio Cvetkovic bij de 2e paal van dichtbij Ajax op een 3-2 voorsprong kon koppen. In de 73e minuut leek de wedstrijd beslist te gaan worden: Cvetkovic mocht alleen op de keeper door gaan maar in plaats van zelf te scoren gaf de Ajax spits de bal af en werd deze grote mogelijkheid verspeeld.

1213aja-jos02-1.jpg

Toch werd het in de 81e minuut 4-2: een door Dennis v/d Welle opgezette aanval werd door Cvetkovic fraai afgerond. Dit doelpunt was er een met een verguld randje, want het was het 100e seizoens doelpunt van Ajax 2 in 2012-2013.
Kort voor het eindsignaal van scheidsrechter Rutger Koopmans, maakte Cvetkovic zijn hattrick compleet door van dichtbij een voorzet van Haci Bulut binnen te schieten 5-2. Een wedstrijd, mede door de snijdende kou om snel te vergeten, want Ajax Zaterdag 2 kan veel en veel beter dan wat het vandaag liet zien.

opstelling Ajax: Grinwis, Silooy, Abdulrahman, Kaandorp, Flu, Vellema, Cvetkovic, Schoenaker, de Groot, Bakels, J.v.Moerkerk.
Wissels Ajax: v/d Welle ,Weverling, Bulut, Bonam, Meijers, voor Abdulrahman, Bakels, Silooy, Weverling, Vellema.

1213aja-jos01-1.jpg

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share