competitie: AJAX – Noordwijk 3-1 (1-0)

Na het gevoelige verlies vorige week tegen Marken herstelde Ajax zich knap tegen Noordwijk. Op het kunstgrasveld van “De Toekomst” werd met 3-1 gewonnen.
De gesteldheid van het hoofdveld, waarop Ajax A1 eerder op de middag speelde, liet volgens de Ajax-consul geen tweede wedstrijd toe. Volgens de richtlijnen van de KNVB mag sinds dit seizoen op kunstgras gespeeld worden en zo geschiedde.

Beide teams moesten zichtbaar wennen aan de, door de hevige regenval, spekgladde ondergrond. De ballen schoten sneller door en ook de controle van de bal moest zeer geconcentreerd gebeuren. Noemenswaardige acties waren er nauwelijks, behalve dode spelmomenten die nog voor enige opwinding zorgden.

Vermeldenswaard is wel dat bij Noordwijk Paul Reumer meedeed. Afgelopen seizoenen nog een vaste kracht bij Ajax en nu in het shirt van Noordwijk. Hij speelde een verdienstelijke wedstrijd maar had af en toe zijn handen vol aan de sterk spelende Tayron Dekker.

De eerste gevaarlijke actie was meteen raak. In de 42e minuut gaf Orville Blankendal de bal aan Dilshan Fong die aan de rechterflank zijn bewaker dolde en in de verre hoek raak schoot, 1-0. Ajax ging zo met veel vertrouwen voor de tweede helft de rust in.

Het tweede bedrijf was attractiever. Noordwijk wisselde de geblesseerde topscorer Jeroen van Wetten voor verdediger Berry Janssen, die in de spits ging spelen en als een stormram moest gaan fungeren. Hoewel de Noordwijkers zo trachtten Ajax onder druk te zetten, vergat het de ruimte achter de eigen verdediging. Bovendien lag Janssen aan de ketting bij Ajax-voorstopper Marc Wolthuis. Tel daarbij op dat middenvelders Aytekin Demirtas en aanvoerder Mark Geestman enorm veel vuilwerk opknapte en zo bleek dat het team van Bob de Klerk deze middag geen kadootjes wilde weggeven.

Een kwartier na rust was het opnieuw de snelle Dilshan Fong die scoorde. De uittrap van doelman Raymond Homoet werd goed doorgekopt door Arthur Vinkenoog, waarna Fong de Noordwijkse-verdediging te snel af was en de bal achter keeper van der Veldt tikte, 2-0. Vijf minuten later besliste Ajax de wedstrijd. Een splijtende pass van Arthur Vinkenoog zette Orville Blankendal vrij voor de Noordwijk-doelman, die beheerst zijn vijfde treffer van het seizoen maakte, 3-0.

Noordwijk toonde zich nog niet echt geslagen, want nauwelijks een minuut later bracht Bram Meurs met een schitterende vrije trap de stand op 3-1. Waar iedereen nu een alles-of-niets offensief van Noordwijk verwachtte was het Ajax dat de beste mogelijkheden kreeg om de score te vergroten. Een kwartier voor tijd stelde uitblinker Dilshan Fong de ingevallen Danny Moinat tot tweemaal toe in staat te scoren, maar beide keren kon de aanvaller net niet zijn been tegen het leer krijgen.

Noordwijk kreeg geen kansen en zo kabbelde wedstrijd naar de eindfase die zich kenmerkte door vele wissels. Ajax hield de voorsprong vast en kon de derde overwinning van het seizoen bijschrijven.

Opstelling Ajax:

Raymond Homoet;Jeroen van den Berg,Marc Wolthuis,
Dick Krommenhoek, Rivallino Sleur;Aytekin Demirtas,Mark Geestman,Tayron Dekker;Arthur Vinkenoog (69. Danny Moinat), Orville Blankendal (90. Michel Pirovano),Dilshan Fong (86. Glenn Soetosenojo)

Geel: Jeroen van den Berg


(foto’s: Rob van Vliet)
Klik hier voor een verslag op de homepage van vv Noordwijk.

Share

Comments are closed.