competitie: AJAX – Volendam 0-1 (0-0)

Ajax kon de goede resultaten van de afgelopen weken helaas geen vervolg geven. In een van beide ploegen matige wedstrijd trok Volendam aan het langste eind. Dion Glumac, vorig seizoen nog deel uitmakend van de Ajax selectie, maakte de winnende treffer.

Ajax startte opnieuw scherp. In de openingsfase kwam Volendam er niet aan te pas. In de tweede minuut mocht Mark Geestman aanleggen voor vrije trap in kansrijke positie, echter Volendam-doelman Arnold Smit redde het harde schot. Volendam kwam nauwelijks over de middellijn en Ajax wist kansjes via Arthur Vinkenoog en Orville Blankendal niet te benutten. Ajax moest alert blijven want als Volendam de gelegenheid kreeg om te voetballen dan liet de ploeg van trainer Frans Schuitemaker dat zien ook. Met name spits Johan Bond en rechtermiddenvelder Dion Glumac staken in goede vorm. In de 22e minuut opnieuw een goede mogelijkheid voor Ajax. Jamal Ahaddouch stuurde Arthur Vinkenoog diep , maar zijn doelpoging belandde in de handen van Smit. Twee minuten later kreeg topscorer Orville Blankendal een kans maar hij wist Ajax niet op voorsprong te zetten. Hoewel de Ajacieden de score al lang en breed moeten openen, hielden zij Volendam in de wedstrijd en zo kon Volendam zijn eerste doelpoging wagen. De corner in de 39e (!!!) minuut leverde echter niets op. Scheidsrechter Uitterhove blies voor de rust, 0-0.
In de tweede helft moest Ajax de geblesseerde Sirik Goeman achterlaten in de kleedkamer (hij werd vervangen door Jamal Ait Mama) , maar kreeg toch opnieuw de eerste kans. Na een een goede actie van Jamal Ahaddouch en de vrije trap van Aytekin Demirats , tikte Arthur Vinkenoog bij de eerste paal net naast. Achteraf bleek het de enige noemenswaardige kans voor Ajax in de tweede helft. Ajax’ veldspel zakte. En Volendam ging steeds meer geloven in een positief resultaat. Voelndam ging ook beter voetballen, mede door de ruimtes die Ajax voor de oranjehemden liet. Zo kon Dion Glumac, in de 69e minuut ongehinderd inkoppen. De bal werd nog wel tegengehouden door Raymond Homoet maar de assistent-scheidsrechter oordeelde dat de bal over de lijn was, 0-1. Ajax probeerde middels wissels nog het tij te keren , maar Volendam kreeg de beste mogelijkheden. Raymond Homoet redde echter bekwaam op een kopbal van opnieuw Glumac en schoten van Zwarthoed en Tuijp.
Ajax was niet bij machte om kansen te creëren en zo kwam het eindsignaal snel. Ajax kan door de nederlaag geen aansluiting vinden bij de bovenste vijf en zakt een aantal plaatsen op de ranglijst. Geen prettige gedachte met de uitwedstrijden tegen Kozakken Boys en Marken voor de boeg, maar de bal is rond en de ploeg heeft bewezen dat het beter kan dan vandaag.

Opstelling Ajax:

Raymond Homoet; Jeroen van de Berg, Mark Geestman (72. Pierre Tosch), Marc Wolthuis, Rivallino Sleur; Aytekin Demirtas, Sirik Goeman (46. Jamal Ait Mama), Danny Moinat; Arthur Vinkenoog (57. Dilshan Fong),Orville Blankendal, Jamal Ahaddouch

Geel : Raymond Homoet, Jamal Ahaddouch, Orville Blankendal

Share

Comments are closed.