competitie: ARC – AJAX 1-3 (0-1)

Ajax boekte de tweede overwinning van het seizoen. In de spannende wedstrijd tegen ARC was Ajax de gelukkigste, maar terechte winnaar. Ajax had de meeste en beste kansen, terwijl ARC op een 1-1 stand twee mogelijkheden onbenut liet.

Ajax startte furieus op sportpark “Zegersloot”. In de eerste tien minuten kon het al 0-3 staan. In de vierde minuut liet de goed spelende Arthur Vinkenoog een kans onbenut, schoot Danny Moinat in de handen van de keeper en kon ook Jamal Ahaddouch (na een lange trap van doelman Raymond Homoet en doorkopbal Vinkenoog) niet scoren toen hij alleen op doelman Tuinenberg (ARC) afliep. Het was eigenlijk alleen Ajax wat de klok sloeg. ARC kwam er sporadisch uit en creëerde geen enkele kans. Hoewel Ajax niet eens heel goed voetbalde waren de combinaties (dubbele driehoekjes !!!) af en toe een lust voor het oog. Het vertrouwen was derhalve groot. Ajax had de wedstrijd onder controle. Na vijfentwintig minuten kwam topscorer Orville Blankendal een teenlengte tekort om de vrije trap van Aytekin Demirtas en de kopbal van Marc Wolthuis binnen te tikken. Toen even later Sirik Goeman de vijfde kans ook niet wist te benutten, leek Ajax even van slag. ARC kwam langzaam uit zijn schulp en voerde de druk op. Net op dat moment sloeg Ajax toe. In de 37e minuut werd Arthur Vinkenoog ter hoogte van de middenlijn aangespeeld , draaide fantastisch de bal mee achter z’n standbeen en zijn solo liet Tuinenberg kansloos, 0-1. Een meer dan terechte voorsprong die op dat moment al eigenlijk veel hoger had moeten zijn.
In tweede helft een ander ARC . Feller in de duels en kort dekkend werd de druk op de Ajax defensie opgevoerd. Na kwartiertje spelen was Ajax met een aanval bezig. Een breedtepass werd onderschept, Verlaan stuurde Slingerland de diepte in. Terwijl doelman Raymond Homoet uit z’n goal kwam werd de bal net aangeraakt en was het voor Slingerland een koud kunstje om de 1-1 aan te tekenen. Daarna krijgt de ploeg uit Alphen a/d Rijn nog twee goede mogelijkheden, maar Homoet redde bekwaam. Ook kneep scheidsrechter Geuze een oogje toe toen Slingerland in het strafschopgebied ogenschijnlijk werd neergehaald. Ajax wilde echter de drie punten meenemen naar Amsterdam. De wissels pakten goed uit. Pierre Tosch kwam voor Aytekin Demirtas, Dilshan Fong voor de moegestreden Arthur Vinkenoog en Jamal Ait Mama voor Danny Moinat. Ajax nam het initiatief weer over en bij ARC nam de energie af. Rivallino Sleur bracht het geloof op een goed resultaat weer terug. Zijn voorzet werd door Jamal Ahaddouch op de paal gekopt. Tien minuten voor tijd zag Orville Blankendal zijn schot net naast gaan, na een goede combinatie met Dilshan Fong en Jeroen van de Berg. Vijf minuten voor tijd ARC ziet nog een goede kans naast de Ajax-goal verdwijnen, maar in de 89e minuut doet Ajax eindelijk wat de hele wedstrijd (op één na) niet lukte… een kans benutten. Orvile Blankendal schoot de bal tegen de touwen op aangeven van Jeroen van de Berg, 1-2. Zijn vierde treffer van het seizoen en hiermee nestelde hij zich op de tweede plaats van de topscorerslijst van de hoofdklasse A. In blessuretijd voerden Blankendal en Fong een counter goed uit, waarbij laatstgenoemde werd neergelegd in de zestien meter. Scheidsrechter Geuze kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Aanvoeder Mark Geestman schoot de bal steenhard in de kruising, 1-3. Een welverdiende, maar zwaarbevochten overwinning voor het team van Bob de Klerk. Ajax neemt daarmee plaats in het linkerrijtje. Volgende week wacht Volendam op sportpark “De Toekomst”.

Opstelling Ajax:

Raymond Homoet; Jeroen van de Berg, Mark Geestman, Marc Wolthuis, Rivallino Sleur;Aytekin Demirtas (68. Pierre Tosch), Sirik Goeman, Danny Moinat (80. Jamal Ait Mama);Jamal Ahaddouch, Orville Blankendal, Arthur Vinkenoog (71. Dilshan Fong)

Geel: Jeroen van de Berg

Share