competitie: AJAX – DOVO 0-0

Ajax behaalde een meer dan terecht punt tegen de regerend kampioen. In de eerste minuut stichtte Ajax al gevaar. De corner van Aytekin Demirtas werd door Orphil Blankendal ingeschoten, maar van de lijn gehaald. Na zeven minuten liet DOVO van zich horen. Karsten Wierenga sneed midden door de defensie van Ajax, maar schoot in de handen van Raymond Homoet. Daarna duurde het tot de zeventiende minuut voor er weer enige opwinding
kwam. DOVO’s rechstbuiten Lorenzo Netteb zag een mooie solo eindigen in de handen van opnieuw Homoet. Vlak daarna kreeg Danny Moinat de unieke gelegenheid om Ajax op 1-0 te zetten. De combinatie van Tayron Dekker en Orphil Blankendal bracht hem alleen voor keeper Selhorst, maar helaas schoot hij de bal tegen in plaats van achter de keeper. Ajax wist daarna tot de rust niet te profiteren van twee corners en Germaine Levant besloot tot een voorzet in plaats van een schot, waardoor ook DOVO niet tot scoren kwam. Het was overigens de enige keer dat Levant langs zijn bewaker Jeroen van de Berg snelde, want de rechtsachter van Ajax speelde een meer dan voortreffelijke wedstrijd.
De tweede helft bleef de strijd gelijk opgaan. Hoewel aan weerszijden het spel enigszins rommelig bleef en er nauwelijks kansen ontstonden, speelden beide ploegen vol voor de winst. Ajax bracht in de tweede helft nog Dilshan Fong (hij speelde zijn eerste minuten van het seizoen), Jamal Ait Mama (vorig seizoen Ajax A1) en Pierre Tosch maar kon geen potten meer breken. Ook doelman Raymond Homoet wenstte niet te capituleren en zo hield Ajax, na tien tegengoals in de eerste drie wedstrijden, nu eens de nul. En met deze uitslag mocht Ajax meer tevreden zijn dan de gasten uit Veenendaal, die nu wel een heel magere seizoenstart kennen. Volgende week gaat Ajax op bezoek in Alphen a/d Rijn bij ARC.

Opstelling Ajax

Raymond Homoet; Jeroen van de Berg, Marc Wolthuis, Mark Geestman, Rivallino Sleur; Aytekin Demirtas (86. Pierre Tosch), Sirik Goeman, Danny Moinat ; Jamal Ahaddouch (66. Jamal Ait Mama), Orphil Blankendal, Tayron Dekker (46. Dilshan Fong).

Share