competitie: FC Lisse – Ajax 5-1 (1-0)

De wedstrijd die nooit een wedstrijd was. FC Lisse was duidelijk een maatje te groot voor Ajax. Cruciaal was de rode kaart voor Michel Pirovano in de twintigste minuut, waardoor Ajax met tien man verder moest.

Ajax en FC Lisse begonnen enigszins tam aan de wedstrijd. Beide ploegen deden het rustig aan tot de twintigtse minuut. Een terugspeelbal op keeper Pascal Doest (hij stond voor het eerst in de basis) werd door de sluitpost in de voeten geschoven van FC Lisse-middenvleder Orson Naarendorp. Hij probeerde met een boogbal Michel Pirovano te verschalken, maar de rechtsachter van Ajax stopte, in het strafschopgebied, in een reflex de bal met zijn hand. Pirovano kon inrukken…de bal op de stip, waarna Steinrath de stand op 1-0 bracht. Eigenlijk benutte FC Lisse de overtal situatie nauwelijks. Hoewel enkele kansjes werden gecreëerd , kregen de Ajacieden de beste mogelijkheden. In de 34e minuut ging de goed spelende Orville Blankendal alleen op FC Lisse-doelman Heemskerk af, maar schoot tegen hem op. Vijf minuten later speelden Danny Moinat en Blankendal de één-tegen-één situatie niet goed uit.
Na rust hoopte Ajax zo lang mogelijk de negatieve marge van één doelpunt niet groter te laten worden en middels counters voor een verassing te zorgen. Daar kwam echter weinig van terecht. Drie minuten na rust bracht Naarendorp de 2-0 op het scorebord. Terwijl Ajax klaar stond om twee wissels in het veld te brengen, om zo minimaal een punt uit het vuur te slepen, besliste Steinrath met zijn tweede treffer de wedstrijd, 3-0. Ajax moest nu oppassen voor meer tegentreffers. Toch deed de ploeg nog wat terug. De voorzet van de ingevallen Arthur Vinkenoog in de 56e minuut werd koelbloedig afgerond door Orville Blankendal , 3-1. Het bleek Ajax’ laatste stuiptrekking te zijn. FC Lisse benutte de ruimtes op het veld en de uitgeputte tien van Ajax konden alleen nog achter de bal aanlopen. Steinrath maakte in de 74e minuut zijn derde treffer, middels een fraai stiftballetje Vijf minuten voor tijd snelde FC Lisse-invaller Rios Loogman langs de defensie van Ajax en rondde zijn solo prachtig af met een schot in de kruising, 5-1. De afstraffing voor Ajax was compleet, maar hoe de wedstrijd had verlopen als er gewoon elf spelers van ieder team de gehele wedstrijd in het veld stonden ??? We zullen het nooit weten….
Ajax zal de koppies weer fris moeten maken, want volgende week komt de kampioen van afgelopen seizoen op bezoek op “De Toekomst”…Dovo.

Opstelling Ajax:

Pascal Doest; Michel Pirovano, Pierre Tosch, Dick Krommenhoek (46. Jamal Ahaddouch), Glenn Soetosenojo ; Aytekin Demirtas (56. Marc Wolthuis), Sirik Goeman , Mark Geestman; Rivallino Sleur, Orville Blankendal, Danny Moinat (56. Arthur Vinkenoog)

Geel: Jamal Ahaddouch
Rood: Michel Pirovano

Share