competitie: Ajax – Heerjansdam 3-2 (2-1)

Ajax speelde de eerste helft met veel passie en in een goede organisatie. Constant werd druk op de bal gegeven zodra de defensie van Heerjansdam probeerde op te bouwen. Er vlogen daardoor diverse ballen over de zijlijn. Nadat Orville Blankendal en Danny Moinat kleine kansjes niet wisten te benutten, was het raak in de 16e minuut. Doelman Raymond Homoet stuurde Danny Moinat met een diepe bal weg en zijn voorzet werd nu wel keurig benut door Orville Blankendal. Vijf minuten later bracht een solo van de ijverige spits helaas niet het gewenste resultaat en werd Ajax een penalty onthouden toen Ahaddouch duidelijk omver werd getrokken. Misschien speelde dit wel mee in de beslissing van scheidsrechter van de Perk toen hij na ruim een half uur spelen de bal wel op de stip legde. Danny Moinat werd onderuit getrokken door Stadswijk, waarna aanvoerder Mark Geestman de penalty onberispelijk benutte, 2-0. Een op dat moment meer dan terechte voorsprong. Heerjansdam kwam er niet aan te pas en wist tot dan toe geen enkele kans te creëren. De marge had na vijfendertig minuten spelen naar drie doelpunten gebracht kunnen worden als opnieuw Blankendal niet op, maar onder de keeper had geschoten. Hierna waren een aantal Ajacieden al met hun gedachte bij de pauze. Op zich een logische gedachte gezien het snikhete weer, maar zo kwam Heerjansdam wel terug in de wedstrijd. Vlak voor rust belandde een corner pardoes op het hoofd van Dick Krommenhoek, die daarmee zijn eigen doelman verschalkte en de stand op 2-1 bracht.
Na de rust tapte Heerjansdam uit een ander vaatje. Gevoed door trainer Hans Maus, die voor rust al twee spelers (Stadswijk en Christian Koremans) wisselde, speelde de ploeg agressiever en meer naar voren. De gevaarlijke invaller El Morabet was veelvuldig overal op het veld te vinden en onder zijn aanvoering lukte het Heerjansdam zowaar een aantal kansjes en corners te creëren. Deze leverden aanvankelijk niets op. En Ajax ? Het voetbalde een stuk minder dan in de eerste helft. Eigenlijk op het moment dat Ajax leek terug te komen, middels een schot van Aytekin Demirtas en een omhaaltje van Sirik Goeman, sloegen de Zuidhollanders toe. Remko Koremans maakte in de 77e minuut de 2-2 na een mooie aanval. Iedereen dacht toen dat de wedstrijd in een puntendeling zou eindigen. Toch kreeg Ajax drie minuten voor tijd nog een vrije trap. Op zo’n twintig meter aan de zijkant van de Heerjansdam-goal stond Dick Krommenhoek achter de bal. Waar men de voorzet verwachtte zag hij invaller Rivallino Sleur vrij staan op de zestienmeterlijn . Met een sierlijke voetbeweging stuurde hij twee instormende Heerjansdammers het bos in en gaf een perfecte voorzet op Orville Blankendal die zijn tweede treffer binnen schoot, 3-2. Dat Danny Moinat in blessuretijd (die liefst acht minuten duurde !!!) een enorme mogelijkheid kreeg om 4-2 aan te tekenen maalde na afloop niemand meer over. Ajax heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen. Volgende week wacht FC Lisse uit, de ploeg van oud-Ajax zaterdag 1 speler Saïd Quaali.

Opstelling Ajax:

Raymond Homoet; Michel Pirovano,Pierre Tosch, Dick Krommenhoek,Glenn Soetosenojo (74. Marc Wolthuis),Aytekin Demirtas, Sirik Goeman, Mark Geestman (62.Ali Baddaou), Danny Moinat, Orville Blankendal, Jamal Ahaddouch (78.Rivallino Sleur)

Geel : Rivallino Sleur

Share

Comments are closed.