Historische winst Zaterdag 1 in Achterberg…1-2

      Reacties uitgeschakeld voor Historische winst Zaterdag 1 in Achterberg…1-2

1213vva-aja00.jpg

Ajax Zaterdag 1 heeft vanmiddag voor het eerst in de historie weten te winnen in Achterberg van VVA’71. In een matig, maar wel spannend duel werd het uiteindelijk 1-2 door goals van Misa Danso en Cameron.

Beleving door Marcel

Alweer voor de laatste keer……….dit seizoen in de auto gestapt bij mijn trouwe chauffeur en mede Ajax supporter op weg naar Achterberg voor het duel tegen onze angstgegner VVA ‘ 71 , want nog nooit wist Ajax in een uitduel punten te pakken tegen de tegenstander van hedenmiddag. En Ajax moest winnen om de eventuele hoop op nacompetitie levend te houden. En dat Ajax er zin in had werd vanaf de eerste minuut bewezen , Ajax pakte het initiatief en gaf het bijna nooit meer uit handen. Al in de 2e minuut was het Michiel Foppen die Kenneth Misa-Danso wist te bereiken en tot twee maal aan toe stuitten Kenneth Misa-Danso op doelman Hasimbegovic ! Ajax was bij de les en VVA ‘ 71 werd zeker in de beginfase overrompeld door Ajax dat met fris een aanvallend voetbal deed verbazen. Ajax bleef het wedstrijd beeld bepalen en vanuit een goede organisatie werden diverse prima aanvallen gecreëerd , zo ook in de 18e minuut toen Laurens ten Heuvel de combinatie aanging met Dennis Kaars maar opnieuw was doelman Hasimbegovic de welbekende sta in de weg. En deed VVA ‘ 71 dan niet mee…………pas in de 20e minuut verschenen de Achterbergers voor het eerst dreigend voor de Ajax goal en hoe !!

1213vva-aja01.jpg

Tot twee maal aan toe moest doelman Orlowski met en uiterste reflex redding brengen op schoten van Clint van der Wal en Siemen Eijkemans en zo deed VVA ‘ 71 ook van zich spreken. Want is dat misschien niet de kracht van VVA ’71……… ; uit het niets met dodelijk effectief voetbal toeslaan , in ieder geval Ajax had de zaakjes voor de rest prima onder controle regelmatig bleven de Amsterdammers via prima vleugelspel de aanval zoeken en ook goed combinerend door het hart van de defensie had Ajax vanmiddag op de menukaart staan. Toch richting het eind van de eerste 45 minuten kwam de wedstrijd wel steeds meer in evenwicht omdat Ajax moest toestaan dat VVA ‘ 71 wel steeds beter in de wedstrijd kwam zonder dat het echt dreigend werd overigens.

1213vva-aja02.jpg

Na de thee zagen we andermaal dat Ajax goed uit de kleedkamer was gekomen, want onmiddellijk werd de toon weer gezet door Ajax. En nu werd dit wel beloond met een verdiende treffer in de 50e minuut , het was Sergio Cameron die de corner nam die voor dreiging zorgden en het was vervolgens Mitchell van den Beld die de bal al koppend klaar legde voor de aanstormende Kenneth Misa-Danso die net buiten de 16 meter lijn hard uithaalde voor de 0-1. Ajax dat zulke slechte herinnering heeft in Achterberg speelden met volle overtuiging en VVA ‘ 71 kreeg gewoon weg nauwelijks een poot aan de grond ondanks verwoede pogingen. De suprematie van Ajax in het heerlijke lente zonnetje werd alleen nog maar meer onderstreept in de 63e minuut toen een uitstekende aanvalsopzet tussen Dennis Kaars en Sergio Cameron door het hart van de defensie werd beloond met een bekeken schuiver van Sergio Cameron die doelman Dino Hasimbegovic voor de tweede maal kansloos achter liet. En zo beloonde Ajax zich zelf voor een prima wedstrijd instelling , maar direct na de aftrap moest opnieuw het score bord in werking worden gesteld. Niet omdat Ajax voor de derde maal scoorde ; Nee het was Clint van der Wal die van dichtbij mocht inkopen na een afgemeten voorzet vanaf links en zo stond het opeens van 0-1 binnen twee minuten 1-2.

1213vva-aja05.jpg

Het gaf maar eens temeer aan dat VVA ‘ 71 en moeilijk onverslaanbaar elftal is dat zeker nog niet wilde opgeven. Het duel werd er alleen maar leuker en leuker op want na de aansluitingstreffer pakte Ajax de draad gewoon weer op en het regende vervolgens kansen voor de Amsterdammers. Eerst was het in de 68e minuut Dennis Kaars die oog in oog met de doelman faalde, gevolgd door een prima kans na goed voorbereidend werk van Glen van Zoolingen voor Mitchell van den Beld die ook de doelman op zijn pad vond. Het was de fase dat Ajax zichzelf te kort deed om het duel definitief te beslissen want ook in de 72e minuut had Ajax moeten scoren toen de goed ingevallen van Zoolingen ditmaal zelf een rollertje afleverde in plaats van hard uit te halen voor de 1-3 . En zo verprutste Ajax kans na kans want ook in de 75e minuut ( van Dijk ) en in de 81e minuut ( Cameron ) was Ajax dichtbij een verdiende treffer maar eenmaal voor de goal verloren de Ajacieden of het geduld of hadden last van faalangst of was het gewoon domme pech……….

1213vva-aja03.jpg

Hoe dan ook op het veld spelletje van de Amsterdammers was hedenmiddag weinig op aan te merken ; op het middenveld heersten Patrick van Dijk en Mitchell van den Beld en ook achterin zat het redelijk goed in elkaar met de verdienstelijk spelende Siver Abdulrahman – Jordi Meester- Michiel Foppen en Rience Schurman, ondanks dat VVA ‘ 71 nog wel in de buurt kwam van doelman Orlowski hield Ajax het hoofd koel en loste veel gevallen probleemloos op. Nee de 3 punten die de Ajacieden uit eindelijk mee naar huis mochten nemen waren dik en dik verdiend en dat tegen een tegenstander die doorgaans moeilijk te bestrijden valt vandaar een compliment voor het collectief dat Ajax vanmiddag opnieuw was.

1213vva-aja04.jpg

En zo kan nog steeds a.s Zaterdag thuis tegen RKAV Volendam bij winst nog stiekum gehoopt worden op nacompetitie voetbal maar dan moeten er wel een heleboel dingen mee gaan zitten / we hebben het niet meer in eigen handen en zijn afhankelijk van Odin59 en Montfoort kortom de rekenmeesters gaan overuren maken maar eerst zelf maar eens zien te winnen tegen de Wijdbroeken.

1213vva-aja06.jpg

50. Kenneth Misa-Danso 0-1
63. Sergio Cameron 0-2
64. Clint van der Wal 1-2

Scheidsrechter B.B. v.d. Helder
Toeschouwers 220

Opstelling VVA ’71: Dino Hasimbegovic, Nico van Laar, Robbin de Leeuw, Roy Versluis, Marc Herlaux, Lester Stofkoper, Geoffrey Meije (Omar Marbouh), Clint van der Wal (Lesley Vlieger), Siemen Eikemans, Mourad Marbouh, Khalid Marbouh (Selcuk Albayrak).

Opstelling Ajax: Tim Orlowski, Michiel Foppen, Siver Abdulrahman, Jordy Meester, Rience Schurman, Mitchell van den Beld, Sergio Cameron (Arlymar Lourens), Patrick van Dijk, Laurens ten Heuvel (Mick van Moerkerk), Dennis Kaars, (Glenn van Zoolingen), Kenneth Misa-Danso.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier voor een verslag op HAV.