Zaterdag 2 wint eerste duel in kampioenscompetitie…3-0

      Reacties uitgeschakeld voor Zaterdag 2 wint eerste duel in kampioenscompetitie…3-0

1213aja-rij00.jpg

Ajax Zaterdag 2 heeft vanmiddag de eerste wedstrijd in de kampioenscompetitie met maar liefst 3-0 gewonnen van Rijnsburgse Boys 2 (met ex-Ajacied Kevin Westmaas in de gelederen). De goals waren van Antonio Cvetkovic (2x) en Glenn van Zoolingen.

Verslag: Andre

Ajax zat 2 heeft in de eerste poulewedstrijd om het kampioenschap van Nederland voor reserve-elftallen goede zaken gedaan door de kampioen van West II Rijnsburgse Boys 2 met 3-0 te verslaan. Ook de noodzakelijke strafschoppenserie werd door Ajax gewonnen.

1213aja-rij02.jpg

Er ontspon zich in de eerste helft voor het talrijk opgekomen publiek een aantrekkelijke wedstrijd met voor beide teams enkele mogelijkheden om te scoren. Vanaf de aftrap kreeg Antonio Cvetkovic de kans om de score te openen, maar de doelman van Rijnsburgse Boys kon redding brengen. Aan de andere kant kregen de Rijnsburgers een grote mogelijkheid, de bal ging echter voorlangs het doel bij Ajax. In de 11e minuut was het raak: een vloeiende aanval belandde op rechts bij Melvin de Groot. Zijn voorzet was perfect op maat en Cvetkovic kopte half vallend schitterend raak (1-0).
Rijnsburgse boys was allerminst uit het veld geslagen en trok ten aanval. Ajax doelman Danny Been moest gestrekt naar de hoek om een schot onschadelijk te maken. Het spel golfde op en neer en in de 17e minuut was het opnieuw raak voor Ajax: Bas Vellema gaf met buitenkant voet een steekpass op Cvetkovic die met een schijntrap de keeper in het luchtledige liet duiken en uiterst beheerst de 2-0 aantekende.
Rijnsburgse boys bleef gevaarlijk in de omschakeling en uit een van de indraaiende corners die gevaarlijk
werd ingekopt kon Danny Been met de voeten redding brengen.

1213aja-rij01.jpg

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld: een aanvallend Rijnsburgse boys en een Ajax dat de voorsprong koesterde. In de 54e minuut kreeg Ajax van de goed leidende scheidsrechter Germs een vrije trap te nemen. Jeremy van Eijsden plaatste zich achter de bal die van de goal afdraaide, de doelman kreeg de bal niet onder controle en liet de bal uit zijn handen vallen precies voor de voeten van Glenn van Zoolingen die met dit buitenkansje wel raad wist en van dichtbij de 3-0 op het scorebord schoot. Rijnsburgse boys gaf zich gewonnen. Joël Silooy stormde over de rechterkant naar voren, zijn ingeschoten bal ging voorlangs. De resterende tijd werd er nog volop gewisseld door beide teams.

1213aja-rij05.jpg

Na afloop van de regulaire speeltijd moesten er nog door beide ploegen vijf strafschoppen genomen worden, noodzakelijk indien er in de eindstand in de poule een gelijke stand op zou gaan leveren.
De eerste strafschop van Rijnsburgse boys was raak, Glenn van Zoolingen scoorde in de gelijkmakende beurt.
De tweede strafschop van de bezoekers werd door Danny Been gestopt, voor Ajax schoot daarna Cereso Fung A Wing
raak en de volgende strafschop van de bezoekers spatte op de paal uiteen. De derde strafschop voor Ajax door Stijn Meijers ging raak en ook de vierde strafschop van Rijnsburgse boys werd een prooi voor Danny Been: via zijn vuisten en de lat sprong de bal het veld weer in. Het arbitrale trio bepaalde hierdoor dat Ajax met 3-1 de serie had gewonnen, echter de regels schrijven voor dat elk team 5 strafschoppen moet nemen zodat de KNVB moet gaan bepalen of Rijnsburgse Boys voor zijn laatste strafschop nog éénmaal naar Amsterdam zal moeten afreizen .
In de tweede wedstrijd van deze poule speelt Ajax een uitwedstrijd tegen ASWH de kampioen van district Zuid I
uit Hendrik Ido Ambacht.

1213aja-rij03.jpg

opstelling Ajax: Been, Silooy (Kaandorp), Meijers, Weverling, v.Eijsden (Lourens), Vellema (Schoenaker), Fung A Wing, v Zoolingen, de Groot (Bonam), Cvetkovic, v.Moerkerk (Yaacoubi).

1213aja-rij04.jpg

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.