Zaterdag 2 uitgeschakeld na verlies tegen ASWH 2 (3-1) update

      Reacties uitgeschakeld voor Zaterdag 2 uitgeschakeld na verlies tegen ASWH 2 (3-1) update

1213asw-aja01.jpg

Ajax Zaterdag 2 heeft verzuimd de halve finales te halen van het Nederlands Kampioenschap voor de Reserve Hoofdklasse. In Hendrik-Ido-Ambacht werd tegen 10 man met 3-1 verloren en werd de ploeg van trainer Dennis van der Was op doelsaldo uitgeschakeld.

Verslag: Andre

Een geweldig seizoen voor Ajax zat 2 eindigde in een grote teleurstelling. Nadat het ongeslagen kampioen was geworden, speelden de Ajacieden om het kampioenschap van Nederland voor reserve elftallen, waarbij het was ingedeeld in een poule met Rijnsburgse Boys en ASWH de kampioenen van de districten WestII en ZuidI. Met een overwinning van 3-0 op Rijnsburgse Boys en een nederlaag van ASWH bij Rijnsburgse Boys 6-1 leek er voor Ajax geen vuiltje aan de lucht. Goed voorbereid reisde men af naar Hendrik Ido Ambacht voor een plaats in de halve finale.

1213asw-aja03.jpg

ASWH -dat met 7 !! doelpunten verschil moest winnen om een ronde verder te komen- speelde frank en vrij en kreeg in de eerste minuut een grote mogelijkheid om de score te openen. Get was aan het spel van Ajax te merken dat er luchtig over een goede afloop werd gedacht: slap en ongeïnspireerd liep men over het door de regen spek gladde kunstgras. Een glijpartij in de Ajax verdediging was de aanleiding voor de 1-0 achterstand achterin kreeg Ajax de bal niet weg en ASWH spits Beerends tikte de bal binnen. Uit een kopbal van aan Ajax zijde beste man Cereso Fung A Wing was Ajax dichtbij de gelijkmaker.

1213asw-aja02.jpg

Ajax had wel een veldoverwicht maar kon niet doordrukken. Uit een van de ASWH counters werd het na 35 minuten 2-0: een te korte terug speelbal kon onderschept worden door de boomlange ASWH spits. Op dat moment begon het rekenen: nu was Ajax op doelsaldo uitgeschakeld, maar met één doelpunt zou men weer door zijn.
Een afstandschot van Glenn van Zoolingen werd gestopt door de ASWH doelman.
Direct na de rust kreeg Antonio Cvetkovic vrije doortocht, randje buitenspel mocht de topscoorder van Ajax doorgaan, helaas ging de bal langs de verkeerde kant van de doelpaal. Aanval op aanval en kans op kans kregen de Ajacieden om het broodnodige doelpunt te maken.
In de 58e minuut werd Mick van Moerkerk in het strafschop gebied onderuit getrokken. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip en trok rood voor de ASWH verdediger. Cereso Fung A Wing schoot de strafschop onberispelijk binnen 2-1 ,

1213asw-aja05.jpg

Ajax had zijn doelpunt om door te gaan en kreeg daarna nog grote kansen om de gelijkmaker en zelfs de overwinning binnen te halen. Met 10 man was ASWH niet bij machte om nog iets terug te doen. Tot in de 94e minuut (!!!) een vrijtrap op wel 25 meter van het Ajax doel van richting werd veranderd en pardoes het doel invloog. Het gejuich van de ASWH aanhangers moet tot aan Rotterdam te horen zijn geweest en sneed door de zielen van de Ajacieden. Ajax was met één doelpuntverschil uitgeschakeld en Rijnsburgse Boys de lachende derde.
De strafschoppenserie werd nog wel gewonnen door Ajax 5-1, maar kon de pijn van het verlies niet verzachten.
Een mooi en succesvol seizoen eindigde in mineur, echter na 2 kampioenschappen op rij kan men tevreden terug kijken. En er bestaat een spreekwoord dat zegt : drie keer is scheepsrecht, voorwaar een mooie uitdaging voor het komende seizoen.
Ik bedank de spelers, begeleiding en supporters en wens allen een goede vakantie. Voor de spelers die Ajax gaan verlaten, succes bij hun nieuwe vereniging en tot ziens in het volgend seizoen 2013-2014.

1213asw-aja04.jpg

opstelling Ajax:Been,Weverling,Meijers,Abdulrahman, v Eijsden(Lourens)Vellema, Fung A Wing, v Zoolingen,
de Groot(Bonam)Cvetkovic((Yaacoubi)M.v.Moerkerk.

wissels Ajax: Schoenaker, Bulut,Kaandorp,J,v Moerkerk
geblesseerd: v/d Welle, Lamptey
afwezig : Silooy, Noordraven

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

De bal van de wedstrijd:

De BAL van A.S.W.H. was net als het vertoonde spel van ons: het leek nergens op. Een samenstelsel van in elkaar geperste afval producten waaruit niet viel op te maken waarna het moest smaken en dit voor de somma a € 2,—. Een 4 is hiervoor nog net op zijn plaats.
De uiteindelijk beste gehaktbal kregen wij bij VOLENDAM met als goede 2e: de gehaktbal van AJAX.
Het heeft het aanstaande seizoen niet veel zin meer om de BALLEN in de uitwedstrijden nog een culinair
oordeel te geven, want over het algemeen zijn dit fabrieks-ballen die niet het predikaat GEHAKT mogen voeren maar eerder naar stuiterballen moeten vernoemd. Rob en mijn persoon hebben er wel een nare bijsmaak aan overgehouden.

Klik hier voor een video van deze wedstrijd.