Zaterdag 1 wint van AFC Zat. 1: 4-0

1314aja-afc03.jpg

Verslag: Marcel

Vanmiddag speelde Ajax zijn laatste oefenwedstrijd tegen Zaterdag 2e klasser AFC , voordat volgende week het beker voetbal los barst. Vandaag stond er een heuse teambuilding dag op het programma en al heel vroeg maakten de selecties van de Zaterdag 1 en 2 daar deel vanuit met allerlei onderdelen om de saamhorigheid te vergroten. Vandaar dat er wat gehusseld was voor beide oefenduels op sportpark de Toekomst waar dus de Zat. 1 en 2 thuis speelden, uiteraard was mijn focus gericht op veld 1 waar vanaf de eerste minuut wel duidelijk werd wie de bovenliggende partij was.

1314aja-afc01.jpg

Na wat mogelijkheden was het in de 12e minuut toch raak voor Ajax , het was Glenn van Zoolingen die een hard schot los liet die de doelman van AFC nog maar net tot corner wist te tikken. De corner die daaruit volgde ( Misa-Danso ) werd stijlvol in gekopt door verdediger Danny Schenkel ( 1-0 ) Het was Ajax dat driftig opzoek was naar meer en dat meer werd in de 22e minuut ook bereikt. Het was een curieus doelpunt die bij een hoop scheidsrechters misschien wel was afgekeurd maar ach……het leverde wel genoeg hilariteit op. Na een foute terug kopbal van een AFC verdediger was het Joris Dekker die dacht ; hebbes en zag zijn kans schoon om het presentje uit te pakken . Maar de AFC doelman was net iets eerder bij de bal ,, licht “ gehinderd door Dekker viel de doelman op de grond maar met de bal in de hand wel achter de doellijn !!

1314aja-afc02.jpg

En zo stond Ajax op een 2-0 voorsprong. AFC dat leuk mee balde had niet veel te vertellen pas in de 35e minuut kregen onze gasten de eerste kans waar doelman Been knap op redde. Het vizier bij Ajax stond gelukkig voor AFC voor rust nog niet echt op scherp ( oa Kaars ) want anders was de ruststand van 2-0 veel hoger geweest. Ook na rust bleef het wedstrijd beeld onveranderd , Ajax domineerde en het was wachten op de 3e goal die viel in de 64e minuut . Het was de prima spelende Ralph Hovestad die een vrije trap op het hoofd legde van de ingevallen Yuri Rose ( 3-0 ) Ook hierna verzuimde Ajax om afstand te nemen ( oa Cameron ) Ajax wisselde veelvuldig de 2e helft en zo kregen alle spelers op reservedoelman Coonen na hun speelminuten.

1314aja-afc04.jpg

De 2e helft die in mijn beleving een stukje gesapiger was kende nog 1x doelpunt in de 74e minuut toen Yuri Rose een strakke voorzet vanaf rechts licht wist te toucheren voor de 4-0 eindstand. En zo kunnen we ons gaan opmaken voor het wat serieuzere werk ; onze bekerduels te beginnen volgende week thuis tegen Nieuwkoop.

1314aja-afc05.jpg

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Video:12e 1-0 Schenkel

22e 2-0 Eigendoelpunt

64e 3-0 Rose

74e 4-0 Rose

Selectie van hedenmiddag;

Been

Gefferie

Schenkel

Hovestad

De Sa

v. Zoolingen

Cameron

De Visser

Dekker

Kaars

Misa-Danso

Rose

Schurman

Ronday

Vd Beld

Weverling

Moerkerk

Share