Onnodig verlies Zaterdag 2 tegen Hoofddorp: 3-0

1314hoo-aja00.jpg

Op het fraaie complex van sv Hoofddorp stonden de zondag 2e klasser (met de ex-Ajacieden Demi Demirtas en Dave Vos in de basis) en Ajax Zaterdag 2 tegenover elkaar in het kader van de districtsbeker. De Amsterdammers begonnen matig en de eerste kans was voor de thuisploeg, maar de Hoofddorpse spits mikte net naast het doel.
Na een kwartier meldde Ajax zich voor de eerste keer voor het vijandelijke doel, maar Robin de Weij schoot hoog over.
Vijf minuten later ondernam Jack van Moerkerk een mooie solo, zijn schot werd echter door een Hoofddorpse verdediger rakelings naast de eigen goal getikt.
1314hoo-aja01.jpg

Hierna kreeg Ajax twee vrije trappen achter elkaar: de eerste werd door Siver met een mooie omhaal naast het doel gewerkt en de volgende schoot Jeremy van Eijsden over. Het tempo lag inmiddels erg hoog: beide teams wilden duidelijk dit duel winnen. Een grote kans om op voorsprong te komen kreeg van Huffel na een half uur, de spits stuitte echter op de goed uitgekomen Hoofddorpse goalie en ook Kid Ronday kon even hem even later niet omspelen.
1314hoo-aja03.jpg

Het was weer even geleden dat de thuisploeg zich had gemeld voor het doel van Coonen, maar 8 minuten voor rust was het zover toen een afgeslagen bal over werd geschoten. Ajax was sterker en vooral Robin de Weij kreeg enkele kansen, maar had het vizier nog niet op scherp staan.
Na rust ging Zaterdag 2 verder waar het voor de pauze gebleven was. Al snel volgde de eerste kans: de Weij omspeelde de keeper, maar zijn te zachte schot kon door Demirtas op de lijn gered worden. Het antwoord van Hoofddorp liet niet lang op zich wachten, maar ook deze kans werd niet benut.
1314hoo-aja02.jpg

Ajax ging slordiger spelen en kreeg steeds meer moeite met de counters van de thuisploeg. Een doelpunt van Hoofddorp kon niet uitblijven: in de 70e minuut werd een vrije trap via beide doelpalen in de Amsterdamse goal geschoten door Imac Nessie (1-0). Trainer ten Heuvel probeerde met wissels het tij te keren, maar moest toezien hoe Hoofddorp zo’n 10 minuten voor tijd 2-0 maakte.
1314hoo-aja04.jpg

De wedstrijd was gespeeld en dat de 3-0 ook nog viel was zuiver voor de statistieken. Daan van Huffel probeerde nog wel de eer te redden, maar zijn inzet ging rakelings naast.
Kortom: een onnodige nederlaag waarbij het missen van de vele kansen de Ajacieden opbrak.

Opstelling: Coonen, Silooy, Abdulrahmann, Kaandorp, De Sa, Weverling, van Moerkerk, van Eysden, Ronday, De Weij, van Huffel.

Wissels: Wey voor Weverling, V.d Vaart voor Van Eijsden, Hartlooper voor Van Moerkerk, Meijers (niet gespeeld).

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Video:

Share