Zaterdag 1 wint bekerduel met Nieuwkoop: 5-2

Verslag: Marcel

Na drie vrijblijvende oefenpotjes stond er eindelijk vanmiddag weer eens en duel op het programma waar het ergens om ging……… En mooie gelegenheid om te kijken of de contouren van het nieuwe Ajax al zichtbaar zijn. sv Nieuwkoop -uitkomend in de Zondag eerste klasse- werd vanaf de eerste balwenteling voorzichtig achteruit gedrongen en het offensief van Ajax werd in de 8e minuut al bijna uitbetaald toen Danny Schenkel maar net naast kopte.

Ajax dat een licht veldoverwicht had opgebouwd zag dat in de 15e minuut beloond worden toen Yuri Rose ontsnapte aan buitenspel, alleen voor doelman Nahuijsen verscheen en met een subtiel lobje verschalkte Rose de uitkomende doelman voor de 1-0. Het duel moest op een of andere manier nog echt loskomen. Nieuwkoop -dat dapper mee voetbalde- wist wel wat speldenprikjes te creëren maar de eerste echte grote kans was wel meteen raak voor de bezoekers. In de 24e minuut kon in eerste instantie doelman Been nog knap redden op een schot, maar in de rebound kwam de bal terecht bij Aksoy Sezer die raak schoot in de verre hoek voor de onverwachte 1-1.

Ajax was nauwelijks geschrokken, bleef zeker van zijn zaken en zonder de pannen van het dak te spelen boog het team heel langzaam de wedstrijd weer om en had daarna weer alle regie in eigen handen. In de 34e minuut werd dat op prachtige wijze geïllustreerd door Kenneth Misa Danso die als een balletdanseres twee man te kijk zette in het strafschopgebied een beheerst raak schoot voor de 2-1. De thuisploeg trok de lijn door en zes minuten later zagen we eindelijk de eerste goal van Dennis Kaarsm die nog echt los moet komen. Opnieuw mislukte de buitenspelval bij Nieuwkoop en zo kon Kaars alleen op doelman Nahuijsen afgaan voor de 3-1. Inmiddels was er toch nog een minpuntje te noteren het uitvallen van Yuri Rose (waarschijnlijk met hamstringklachten) en dat was de enige smet op de eerste 45 minuten.

De tweede helft was bijna een kopie van de eerste want Ajax deelde de lakens uit en Nieuwkoop kon zich richten op spaarzame uitvallen. Ondanks dat Ajax veelvuldig in de aanval en aanwezig voor de goal, leek het wel of de Amsterdammers nog wat automatisme miste want van enige swung was nog geen sprake. Het tweede bedrijf werd pas noemenswaardig in de 76e minuut !!! Want oh oh had ik op dat moment maar een camera in mijn handen ipv een schamel potloodje …..want wat Sergio Cameron liet zien was van ongekende schoonheid. Vanaf ruim 30 meter vuurde hij een pegel af op doel en met name de curve die de bal had richting doel was vanaf achter de doelman van Nieuwkoop prachtig te zien. De bal verdween in de bovenhoek en het leverde routinier Cameron een open doekje op.

Het laatste kwartier was ook meteen het leukste gedeelte want ook Nieuwkoop mocht nog even iets terugdoen: in de 83e minuut via Thom Nouwens 4-2. Maar het slotakkoord was voor Ajax dat in de 88e minuut de 5-2 eindstand op het bord bracht via invaller Joris Dekker nadat even daarvoor Dennis Kaars de bal op de paal had geschoten. En zo boekte Ajax zijn eerste bekerzege in een poule met Pancratius onze tegenstander as Woensdag en Rijnvogels volgende week Zaterdag op de Toekomst. Het team van trainer Logchies maakte een degelijke indruk, de machine moet nog wel duidelijk even op gang komen maar potentie en kwaliteiten genoeg,

En tot slot kunnen we melden dat naar alle waarschijnlijkheid de selectie versterkt gaat worden met de revelatie van twee seizoenen terug Sergio Parris die geen nieuw contract heeft gekregen in het verre Midden Oosten en nu zich weer gaat melden in het rood en wit.

Scoreverloop:
15e min 1-0 Rose
24e min 1-1 Sezer
34e min 2-1 Misa Danso
41e min 3-1 Kaars
76e min 4-1 Cameron
83e min 4-2 Nouwens
88e min 5-2 Dekker

Opstelling:
Been – Meester – Hovestad – Schenkel – Schurman – vd Beld – Cameron – de Visser – Kaars – Rose – Misa Danso

Wissels:
Rose-Hovestad-Misa Danso voor Dekker-Quasten-Post

Share