Zaterdag 2 wint van AFC zaterdag 1 in beker

Na het verlies tegen Hoofddorp in het eerste bekerduel met 3-0 heeft Ajax vanavond tegen AFC zaterdag 1 met dezelfde cijfers gewonnen.

Verslag: Andre

Ajax zaterdag 2 heeft zich knap hersteld na de uitglijder tegen Hoofddorp zondag 1 (3-0 nederlaag). Nu werd AFC zat 1 met de zelfde cijfers naar huis gestuurd.

Ajax -dat een prima combinatie spelletje op de mat legde- kwam binnen een half uur spelen op een verdiende 2-0 voorsprong ,nadat eerst Daan van Huffel hard op de paal geschoten tikte Kid Ronday de 1-0 binnen. Even later ging Jack van Moerkerk goed door tot op de achterlijn, de strakke voorzet werd door Kid Ronday binnen gegleden 2-0. AFC dat in de voorbereiding nog met 4-0 van Ajax zat 1 had verloren, kon hier weinig tegen overstellen.

Na de rust het zelfde spelbeeld: Ajax dat heerlijk combineerde en overal de vrije man vond, kwam in de 50e minuut op 3-0. De naar rechts uitgeweken Kid Ronday slingerde zich door de AFC defensie en zag de rappe Daan van Huffel niet over het hoofd: de kleine aanvaller scoorde de 3-0.
Bij een overwinning a.s zaterdag bij DCG kan het rekenen beginnen of Ajax zat 2 zich heeft weten te plaatsen voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

opstelling Ajax: Coonen, Silooy, Kaandorp, Weverling, v Eijsden, de Weij, Moerkerk, Schoenaker, Hartlooper, Ronday, v Huffel.
Wissels Meijers, v/d Vaart voor Kaandorp, Schoenaker.

Share