Zaterdag 1 wint ook tweede bekerpot

1314pan-aja01.jpg

Ajax zaterdag 1 heeft vanavond met 0-3 gewonnen van Pancratius zondag 1 uit Badhoevedorp.

Belevenis: Marcel

Na de “eenvoudige” zege op sv Nieuwkoop trad Ajax vanavond aan tegen Pancratius dat zijn eerste wedstrijd verloren had van Rijnvogels. De Amsterdammers zouden bij winst verzekerd zijn van de volgende ronde en dat moest de ploeg bewerkstelligen met een elftal dat op een aantal plaatsen gewijzigd was ten opzichte van afgelopen Zaterdag.
En Ajax ging voortvarend van start de allereerste serieuze aanval was meteen raak in de 2e minuut. Het was een splijtende pas vanaf het middenveld die Paul Quasten bereikte en zo kon hij alleen op doelman van Teeffelen (ex-Ajax Zaterdag 2) afgaan en met de punt van zijn schoen kon hij nog net de bal in het netje krijgen voor de 0-1.

1314pan-aja02.jpg

Ajax hanteerde bij vlagen en zeer hoog baltempo en Pancratius probeerde met alle macht de tegenstander bij te houden (wat ze ook aardig lukte), maar dat er met krachten gesmeten werd bij de thuisclub werd in de openingsfase wel duidelijk. Ajax bepaalde het scenario en als het even gas gaf dan sneden de Amsterdammers door de defensie heen zo ook in de 17e minuut toen Dennis Kaars alleen voor de doelman gezet werd. De spits scoorde vervolgens beheerst de 0-2 nadat even daarvoor nog een vuurpijl van Peter Post op de lat uiteen spatte.
Het leek een walk-over te gaan worden maar Pancratius verkocht zijn huid duur zonder dat het echt dreigend werd overigens. De eerste helft kenmerkte zich vooral door fases van leuk –snel-attractief voetbal met name van Ajax-zijde fases dat er weinig te beleven viel en het duel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde met rommelig en onzorgvuldig voetbal. Het leukste en tevens mooiste moment werd bewaard voor de 44e minuut toen Jocelino de Sa een heerlijke combinatie aanging met Dennis Kaars die vervolgens prima werd afgerond door de Sa 0-3.

1314pan-aja03.jpg

Na rust zou je denken dat Ajax verder ging met waar het voor rust geëindigd was, maar op een of andere manier sloop er nonchalance in de ploeg en was de scherpte ver te zoeken. De eerste grote kans na rust was voor Pancratius, maar doelman Thomas redde knap op het schoot van de nr 11 van de thuisclub. Ajax dicteerde en controleerde de 2e helft maar haalde bijna nooit meer het niveau wat we voor rust bij vlagen wel zagen en daarom werd de 2e helft een tikkeltje ,, vervelend “. Het leverde de gasten overigens nog wel een handvol kansen op met name de 2x kansen achter elkaar die Kenneth Misa –Danso kreeg mochten er wel in gaan !!
Tja we zullen er maar niet te zwaar aan tillen dat het tweede bedrijf ons nauwelijks kon boeien………. Ajax was en bleef heer en meester en ondanks dat Pancratius aardig tegen gas gaf mocht het over 90 minuten niet veel naam hebben en dat met alle respect gezegd. En zo bereikte Ajax nu al de volgende bekerfase en wordt het duel tegen Rijnvogels Zaterdag een veredeld oefenduel.

1314pan-aja04.jpg

Scoreverloop:
2e min 0-1 Quasten
17e min 0-2 Kaars
44e min 0-3 de Sa

Opstelling: Thomas, Gefferie, Abdulrahman, Post, De Sa, Vd Beld, Cameron, V Zoolingen, Kaars, Quasten, Misa Danso.

Wissels: Hovestad-Dekker-de Visser voor Quasten-de Sa – Misa Danso

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Video:

Share