Zaterdag 2 uitgeschakeld in beker

1314dcg-aja02.jpg

Na een 2-1 nederlaag bij DCG is Ajax Zaterdag 2 uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Op het autentieke sportpark van DCG begonnen beide teams gedreven aan de wedstrijd. Al na een paar minuten kwam Ajax bijna op voorsprong, maar een vrije trap van Robin de Weij stuiterde via de lat weer op het veld. Even later was het aan de ander kant wel raak: een riskante pass van Stijn Meijers werd onderschept en de spits van DCG kon de bal over keeper Dion Thomas wippen voor de 1-0.

1314dcg-aja01.jpg

Hierna probeert Ajax de draad weer op te pakken omdat er zowiezo gewonnen moet worden om de kans om door te bekeren levend te houden. De ploeg geeft hierbij echter veel ruimte achter de verdediging weg, waar de snelle aanvallers van DCG wel raad mee weten.
Na een half uur een vrije trap van de Weij op de mee opgekomen Meijers, maar de verdediger wordt oog in oog met de keeper afgefloten. DCG krijgt echter de grootste kansen, maar de voorwaartsen hebben het vizier niet op scherp staan. Al met al mag Ajax niet mopperen met slechts 1-0 achterstand in de rust.

1314dcg-aja03.jpg

Na de pauze komt de ploeg beter uit de startblokken en al gauw maakt Joey Hartlooper de gelijkmaker.
Vlak daarna krijgt Dion Thomas een penalty tegen als een speler van DCG in het strafschopgebied ten val komt. De keeper kiest de juiste hoek, maar het schot is te hard (2-1). Ajax komt hierna nog een keer goed weg als een bal voorlangs geschoten wordt. Het lijkt een zware middag te worden voor het team van trainer Van den Heuvel. Hij probeert met wissels het tij te keren en brengt Kaandorp, van Eijsden en Weverling voor Meijers, de Weij en Van der Vaart.

1314dcg-aja04.jpg

Vlak daarna krijgt Joris Dekker een grote kans, maar zijn kopbal wordt door de keeper op de lijn gered. Ajax probeert het nog wel met onder meer een vrije trap van Jeremy van Eijsden, maar steeds is de keeper van DCG een sta in de weg. Aan de andere kant brengt Dion Thomas ook redding op schoten van de spitsen van de thuisploeg.
Joey Hartlooper krijgt vlak voor tijd nog een kans om in ieder geval nog een gelijkspel uit het vuur te slepen en in blessuretijd heeft Dwight Gefferie nog een grote kans uit een hoekschop, maar de verdediger maait in het strafschopgebied over de bal. Daarna schiet een speler van DCG in vrijstaande positie nog over het doel van Ajax.
Het typeert het duel van de gemiste kansen, waarin DCG de minst slechte was en dus terecht de overwinning pakt.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Video:

Share