Ajax boekt belangrijke zege op Huizen … 1-0 !

1314aja-hui00.jpg

Door een doelpunt in de tweede helft van Dennis Kaars heeft Ajax vanmiddag op De Toekomst met 1-0 gewonnen van Huizen. Hierdoor behielden de mannen van trainer Bart Logchies aansluiting met de twee, tot nu toe ongeslagen koplopers Quick Boys en ODIN ’59 (beiden negen uit drie) alsmede DOVO, VVA ’71 en Sparta Nijkerk (allen zeven uit drie). Ajax staat zesde met zes uit drie.

Wedstrijdbeleving door Marcel

Kon Ajax vanmiddag de overwinning in en tegen Bennekom een vervolg geven………? Hoe dan ook: we konden ons opmaken voor een heuse clash want Ajax en sv Huizen vermaken doorgaans altijd het aanwezige publiek bij de onderlinge duels. De trainersstaf van de Amsterdamse formatie moet er al een tikkeltje moedeloos van geworden zijn want nu al zijn er diverse blessures waardoor er weer flink gepuzzelt moest worden voorafgaande aan dit duel (o.a.vd Beld-Cussel-Hovestad-Schenkel geblesseerd). Heel even leek het duel niet eens te beginnen want driftig moest men opzoek naar een vervangende scheidsrechter vlak voor de aftrap. Even na drie uur stond scheidsrechter Kooij op het veld, die dat overigens -even vooruitlopend- 90 minuten lang dat ook behoorlijk deed.

1314aja-hui02.jpg

Ajax had er zin in en het kwam lekker fris en gedreven uit de startblokken. Het was Peter Post die in de eerste minuut al dichtbij de 1-0 was met zijn kopbal, maar hij werd afgefloten voor een overtreding. Het gaf wel aan dat de ploeg goed uit de kleedkamer was gekomen, met veel strijd werd de opponent onder druk gezet zonder dat het overigens veel opleverde. De toon werd in ieder geval gezet door Ajax, waar sv Huizen de kat maar eens rustig uit de boom keek en gokte op zijn snelle mensen voorin oa Pengel en Limon. Na een hoopvol eerste kwartier zakte het duel wat weg: er kwam gaande weg wat meer balans in het spel maar zowel Ajax als Huizen konden nauwelijks serieuze kansen forceren.

1314aja-hui01.jpg

Nee, we kunnen gerust zeggen dat het saai was en dat voor een Ajax – sv Huizen wedstrijd, denkende aan mijn openingszin waar ik spektakel beloofde! Na ruim een half uur verscheen Huizen pas voor de eerste maal dreigend voor Ajax-keeper Been maar de doelman leek het schot van Pengel naast te kijken. Ajax dat vol goede bedoelingen zat wist zich ook amper te onderscheiden, hoewel in de 35e minuut het jammer was dat Peter Post onder een voorzet doorliep in een riante vrije positie. Het venijn zat hem in de staart en met name voor de Amsterdammers die weer even wat gas erbij gaven; het was Dennis Kaars die een perfecte voorzet gaf op Yuri Rose maar zijn kopbal ging millimeters over doelman Willemse heen. Derhalve een teleurstellende 0-0 ruststand met zeer weinig noemenswaardige hoogtepunten.

1314aja-hui03.jpg

Na rust hoop je op meer spektakel, maar al snel bleek dat het duel ook nu weer moeizaam op gang kwam: Huizen dat uiterst voorzichtig opereerde durfde nog steeds niet veel risico te nemen en Ajax mist nog steeds het vernuft en of automatisme om het niveau eens flink op te krikken. De thuisclub -dat het woord wilskracht gelukkig wel in zijn woordenboek heeft staan- bleef onverminderd zoeken naar de welbekende openingen, maar het moest het vooral nog hebben van schoten van afstand: zo ook in de 56e minuut toen Siver Abdulrahman net over schoot. Ajax bleek opnieuw de bovenliggende partij, omdat het net even meer de intentie had om er wat van te maken. Dat werd in de 62e minuut beloond toen de ijverige Paul Quasten een messcherpe voorzet afleverde op Dennis Kaars die de bal prima aannam c.q. controleerde en vervolgens hard en droog binnenschoot in de korte hoek voor de verdiende 1-0 voorsprong.

1314aja-hui04.jpg

Het was te hopen dat de voorsprong voor Ajax iets los zou maken bij de gasten, maar ook met de 1-0 achterstand bleef het voorzichtigheid troef en zo was Huizen geen schim van de ploeg die doorgaans goed voetbal hoog in het vaandel heeft staan. Het tegendeel werd aan de andere kant bewezen waar de voorsprong voor Ajax motiverend werkte: het team van trainer Logchies ging op zoek naar meer en zonder dat we verwend werden viel de geestdrift en de gretigheid van de Amsterdammers wel te prijzen. Regelmatig zagen we ook weer het leuke combinatievoetbal terug, maar nog veel te vaak stranden de pogingen als de bal eenmaal voor de goal kwam en zo werd nog maar eens duidelijk dat Ajax nog lang niet een geoliede machine is maar daar wel op zoek naar is.

1314aja-hui06.jpg

De klok tikte naar het einde en nog steeds had de thuisclub sv Huizen aardig onder controle en leek het erop dat men niets te vrezen had……………… Maar in blessuretijd bewezen onder meer Danny Benning en Omar Limon dat je geconcentreerd moet blijven tot 1 seconde na het laatste fluitsignaal. Het was maar goed dat Jordi Meester het schot blokte van onder andere Benning, want anders had Huizen op de valreep nog een puntje mee gesnoept. Uiteindelijk was over 90 minuten de zege verdiend ook al kwam deze moeizaam tot stand en was het voetbal nog steeds niet ( qua niveau ) wat je van dit team mag verwachten. Maar eerst punten pakken kan ook een nuttig en heilzaam middel zijn om je zelfvertrouwen te vergroten en wie weet komt dan het speelse en het typische Ajaxvoetbal dan ook wel snel weer terug .

1314aja-hui05.jpg

Scoreverloop:
62. Dennis Kaars 1-0

Scheidsrechter: J. Kooij
Toeschouwers: 250

Opstelling Ajax: Danny Been, Jordi Meester, Peter Post (73. Rience Schurman), Siver Abdulrahman, Dwight Gefferie, Kevin de Visser, Yuri Rose, Paul Quasten (68. Sergio Cameron), Glenn van Zoolingen, Dennis Kaars, Kenneth Misa Danso (73. Kid Ronday).
Opstelling sv Huizen: Brian Willemse, Tarik Divarci (73. Lery Oehlers), Vincent Verbond, Robbert de Graaf, Danny Benning, Sam Doeve, Hamza Konus, Aron Klaassen (79. Gino Klaasen), Iry Etwi, Omar Limon, Gilermo Pengel.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier voor een verslag op HAV.

Share