Zaterdag 3 wint bij Swift … 1-2

Ajax speelde tegen Swift 3 een verdienstelijke eerste helft. Ajax probeerde met verzorgd voetbal de tactiek van Swift (lange ballen op de spitsen) te ontregelen hetgeen vrij aardig lukte. Het leverde op zich niet veel kansen op, maar vlak voor rust wist Alex Liefhebber uit een moeilijke hoek Ajax fraai op voorsprong te zetten. Een tot dan toe terechte voorsprong. Na rust poogde Swift met een aanvaller meer Ajax onder druk te krijgen hetgeen nu beter lukte, waardoor Ajax moeizamer ging spelen. Desondanks wist Dennis Husers uit een van de spaarzame uitvallen de 0-2 aan te tekenen. Swift, waartegen Ajax de afgelopen jaren meerdere malen verloor, ging nog aanvallender spelen en wist de aansluitingstreffer te forceren. Hierna verzuimde Rivallino Sleur (te harde stiftbal) de 1-3 aan te tekenen en moesten de Ajacieden met volle overgave tot het eindsignaal voor de drie punten strijden. Een belangrijke zege na de zeperd van twee weken geleden tegen Zwaluwen ’30 thuis.

 Overige uitslagen:

AFC 2 – Beursbengels 2 1-1

Voorland 2 – Huizen 2 1-6

AMVJ 2 – Zandvoort 2 12-0

Aalsmeer 2 – DVVA 2 4-2

Marken 2 – IJFC 2 2-5

Zwaluwen ’30 2 – WVHEDW 2 5-1 

De stand (eerste vijf):

  1. Huizen 7-18
  2. Ajax 7-16
  3. Zwaluwen ’30 7-15
  4. Beursbengels 7-13
  5. Aalsmeer 7-12

Klik hier voor foto’s van deze wedstrijd gemaakt door Peter Liefhebber.

Share