Ajax Zaterdag verliest oefenduel van Ajax A1: 0-5

1314aja-a1-01.jpg

Ajax zaterdag (selectie van 1 en 2) en de A1 maakten er vanavond een interessante oefenwedstrijd van die de verkleumende toeschouwers grotendeels kon boeien. Nadat beide teams eerst elkaar aftastten, opende Ajax A1 na een kwartier de score (0-1). De amateurs werkten hard, maar hadden nog geen gevaar kunnen stichten in het strafschopgebied van de tegenstander op een paar plaagstootjes na. Tien minuten later was het weer raak aan de andere kant: Stijn Meijers en Laurent Delorge liepen elkaar in de weg, waardoor de linkerkant van Ajax zaterdag open lag en de A1 simpel kon scoren door een eigen doelpunt.
1314aja-a1-02.jpg

In de 35e minuut was Sergio Cameron dichtbij de aansluitingstreffer. De technicus probeerde de keeper te verrassen met een lobje, maar raakte de lat waarna de bal weer het veld in stuiterde. Ajax A1 bleef echter het meest gevaarlijk: vlak voor rust moest doelman Danny Been nog een paar doelpogingen van de technisch vaardige tegenstander onschadelijk maken.
1314aja-a1-03.jpg

Na rust speelde Ajax Zaterdag een stuk feller dan in het eerste bedrijf. De kansen waren echter voor de A1, die eerst de paal raakte en daarna 0-3 maakte. Dom balverlies leidde een kwartier voor tijd de 0-4 in: een speler van de jeugdploeg pikte de te zachte terugspeelbal op en wipte ‘m fraai over keeper Been in het doel.
1314aja-a1-04.jpg

Tien minuten voor tijd kreeg Zaterdag een grote kans toen Daan van Huffel in de diepte werd aangespeeld. De rappe linksbuiten wist de mee opgekomen Joey Hartlooper te bereiken, wiens schot naast kon worden getikt door een verdediger. Hierna was het weer raak aan de andere kant: doelman Danny Been kon een schot niet onder controle krijgen, waarna een speler van de A1 simpel de bal in het doel werkte. Vlak voor tijd zagen we nog een kans voor Dennis Kaars, de topscoorder van Zaterdag 1 zag zijn inzet echter gekeerd door de doelman.
1314aja-a1-05.jpg

Zo eindigde dit oefenduel in een grote zege voor Ajax A1, het team dat technisch vaardiger bleek en de bal sneller liet rollen dan de fysiek sterkere amateurs. Voor beide teams dus een leerzame avond!
1314aja-a1-06.jpg

Opstelling Ajax zaterdag: Been, de Sa, Post, Quasten , Kaars, Meijer, de Visser, Schenkel, Cameron, Ronday, Delorge.
Wissels: Schoenaker, Hartlooper, v. Eijsden, van Huffel, v. Moerkerk.
1314aja-a1-07.jpg

1314aja-a1-08.jpg

Share