Grote nederlaag Zaterdag 2 tegen Volendam 2: 0-4

1314aja-vol02.jpg

Het door blessures geteisterde Ajax zaterdag 2 speelde vanmiddag met diverse invallers tegen de koploper in de Reserve Hoofdklasse RKAV Volendam 2 en begon op het stormachtige Sportpark De Toekomst met de wind in de rug. Het leverde in het begin mogelijkheden op voor Jack van Moerkerk en Daan van Huffel die echter op de keeper stuitten.
1314aja-vol01.jpg

Last van de wind hadden de spelers zeker, want de bal ging regelmatig alle kanten op. Zo mocht Jeremy van Eijsden na 20 minuten een vrije trap nemen, welke door de wind gedragen hoog over het doel zeilde. Even later kreeg Ajax een grote kans op een doelpunt toen Jack van Moerkerk op links was doorgebroken en de bal aan Daan van Huffel gaf. De rechtsvoor kreeg ‘m echter niet goed onder controle en schoot over.
1314aja-vol03.jpg

Na een half uur een tegenvaller voor Ajax als Jeremy van Eijsden geblesseerd het veld moet verlaten en wordt vervangen door Marc Kaandorp. De thuisploeg drukte -mede door de wind in de rug- de wijdbroeken terug op eigen helft. Vijf minuten voor rust nog een kans voor de mee opgekomen verdediger Danny Schenkel, maar het schot ging ver naast.
Vlak voor de pauze volgde een uitval van Volendam, waarbij bal fraai langs keeper Sacca werd geschoten (0-1). Ajax was aangeslagen en de tegenstander vond ineens de gaten in de Amsterdamse defensie. Een aanval vanaf links zorgde voor de 0-2. Een tegenvaller met de gedachte dat na rust de Zuid-wester storm tegen zal zijn en het karwei nog lastiger wordt.
1314aja-vol05.jpg

Toch komt Ajax na de pauze goed uit de startblokken: een aanval vanaf links met Van Huffel en De Sa brengt de bal bij Van Moerkerk die net naast schiet. Door het aanvallende spel van de thuisploeg wordt echter veel ruimte achterin weggegeven en moet de ploeg oppassen voor de counters van Volendam: de gasten kregen aan het einde van de wedstrijd weer enkele kansen en maakten zelfs 0-3 en 0-4. Dat dit zeer geflatteerd was, maakte de ploeg van trainer Jonk niet uit: de punten in de strijd om het kampioenschap zijn binnen en regerend kampioen Ajax is op 13 punten achterstand gezet.
1314aja-vol06.jpg

Opstelling: Sacca, Meijers, Schenkel, Roedoe, de Sa, vd Vaart, Hartlooper, van Eijsden, Voornhout, van Moerkerk, van Huffel.
Wissels: Kaandorp, Tevreden, Weverling, de Carvalho Mello.
Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.
Video:

Share