Zaterdag 1 speelt gelijk tegen Volendam 1: 2-2

1314aja-vol00.jpg

Ajax Zaterdag 1 heeft vanmiddag tegen Volendam niet kunnen winnen: ondanks twee doelpunten van Dennis Kaars werd het uiteindelijk 2-2. De ploeg van trainer Bart Logchies staat nog steeds op de derde plaats, met 12 punten achterstand op koploper Sparta Nijkerk.

Wedstrijdbeleving door Marcel

Het kontrast was groot na vorige week: op een bijna verlaten veld streden Ajax en Volendam niet alleen tegen elkaar maar ook tegen de storm en de toeschouwers die liever de warme kantine prefereerden en de 1.500m schaatsen keken dan buiten langs de lijn te staan in windracht 8-9. Zou Ajax dat begon met de wind in de rug Volendam omver blazen…………..? Na 6 minuten spelen kon er al een streep door het eerste stukje tekst: niet Ajax maar de wijdbroeken bliezen Ajax omver ! Met name Rachid el Yaakoubi: hij mocht ongehinderd aan een indrukwekkende solo beginnen, welke eindigde bij de achterlijn waar hij de bal voortrok op de inlopende Joey Tol die zo simpel de 0-1 binnen schoot. Volendam -dat brutaal speelde= was niet naar Amsterdam gekomen om zich net zoals vorig seizoen ( 8-0 ) te laten afslachten. Integendeel: Ajax kreeg maar geen grip op de goed georganiseerde Oranje hemden die via snelle omschakelingen continu dreigend waren.

1314aja-vol05-1.jpg

Pas in de 17e minuut kreeg de thuisploeg zijn eerste kansje via Dennis Kaars, die daar zo van schrok dat hij de bal nauwelijks vaart kon meegeven. Ajax kreeg maar geen grip op het duel ondanks dat het team veelvuldig aan de bal was, waren het de bezoekers waar de meeste dreiging vanuit ging. Ajax oogde nog niet fel genoeg en kon voorin vooralsnog nog geen potten breken, alleen de ijverige Sergio Parris had af en toe zijn momenten maar voor de rest was het heel pover.
Volendam dat een prima eerste halfuur speelde kon Ajax in de 28e minuut nog meer pijn doen maar Joey Tol zag zijn schot gekeerd worden door Danny Been. Dit was tevens het laatste grote wapenfeit van het andere Oranje voor rust want heel langzaam vloeiden de krachten en / of concentratie weg bij de bezoekers en zo zagen we Ajax steeds beter in de wedstrijd komen. Dat werd geïllustreerd door Yuri Rose die de eerste grote mogelijkheid kreeg in het laatste kwart uit een vrije trap maar de ex-prof schoot net naast. Drie minuten later was het uiteindelijk wel raak: een lange rush van Siver Abdulrahman belandde bij Kid Ronday die de combinatie aan ging met Dennis Kaars die op deze manier vrij gezet werd voor doelman Tol en zijn bekeken schuiver betekende een 1-1 tussenstand.
1314aja-vol01-1.jpg

Ajax liet nu eindelijk eens zijn ware gezicht zien en Volendam werd achteruit gedrongen. Dat resulteerde niet veel later in een prima kans voor Kaars, maar hij vond doelman Tol op zijn pad die zijn ploeg nog overeind hield. Niet veel later moest doelman Tol toch voor de yweede keer capituleren: het was na een prima individuele actie en hard schot van Parris dat Kees Tol niet klemvast kreeg en in de rebound was het andermaal goudhaantje Dennis Kaars die op de juiste plek stond voor de 2-1 ruststand. Al was El Yaakoubi namens Volendam nog even heel dreigend vlak voor rust.
1314aja-vol04-1.jpg

Na rust hebben maar weinig mensen de snelle gelijkmaker gezien: Ajax en Volendam waren nog niet uit de kleedkamer gekomen of het stond al weer 2-2 ! Het was een kopie van de eerste goal. Opnieuw was het El Yaakoubi die de bal voorgaf en Joey Tol die binnen tikte. En dan stopt hier mijn belevingsverslag……………………………………………………
1314aja-vol02-1.jpg

het zou flauw zijn om dat te doen maar ik kan de mensen die in de kantine stonden te kijken naar de 1500 meter schaatsen zeggen : er gebeurde buiten helemaal niets meer als je tenminste een Ajax hart hebt. Het was , nee het deed steeds meer pijn aan de ogen- Ajax ploeterde over het veld . Er viel hier helemaal geen chocolade van te maken: combinaties strandden, tempo te laag, geen creativiteit en geen druk. Eigenlijk alles wat Ajax doorgaans zo goed doet deed men niet . En Volendam vond het wel prima zo, had nog steeds alles goed georganiseerd staan en kozen zelf hun momenten uit om toe te slaan. Dat gebeurde bijna in de 76e minuut toen doelman Tol via zijn uittrap Kevin Giele bereikte die ongehinderd alleen op doelman Been mocht aflopen maar met gevaar voor eigen leven wierp Danny Been zich op de bal en behoedde zo Ajax voor een achterstand. En Ajax dan……..pas in de 83e minuut (ja U leest het goed!) kreeg de ploeg zijn eerste echte kans van de tweede helft: het was invaller Misa Danso die diagonaal hard uithaalde op doel na een mooie steekbal van Rose maar Kees Tol voorkwam de eventuele onverdiende nederlaag voor zijn team.
1314aja-vol03-1.jpg

Man of the match -buiten Danny Been om- werd in de tweede helft ongetwijfeld scheidsrechter Beltman die namelijk voor het einde floot ! En misschien mochten we na 90 minuten pover, matig en armoedig voetbal nog wel gelukkig zijn ook met een punt want er zat -uitgezonderd op het laatste kwartier van de eerste helft na- gewoon niet meer in. Volgend weekend reizen we af naar Woerden met hopelijk Laurent Delorge in de basis wie weet geeft hij Ajax wel het laatste zetje om weer 3 punten mee te kunnen nemen.

Ajax – Volendam 2-2 (2-1)
Doelpunten 7. Joey Tol 0-1, 35. Dennis Kaars 1-1, 41. Dennis Kaars 2-1, 46. Joey Tol 2-2
Scheidsrechter G.J. Beltman
Toeschouwers 150
Ajax: Danny Been, Jordy Meester, Siver Abdulrahman, Kevin de Visser, Rience Schurman, Yuri Rose, Sergio Cameron, Glenn van Zoolingen, Kid Ronday, Dennis Kaars, Sergio Parris (78. Kenneth Misa Danso)
Volendam: Kees Tol, Henk Kluessien, Marcel Koning, Bart Jonkerman (56. Frank Mooyer), Cees Keizer, Rachid Yakoubi, Thierry Schilder, Joey Tol, Nick Molenaar, Ron Kwakman (69. Jeffrey Schilder), Kevin Giele
Gele kaart Yuri Rose (Ajax), Rachid El Yakoubi (Volendam)

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier voor een verslag op HAV.

Video:

Share