Zaterdag 3 wint nipt van DVVA 2: 1-0

1314aja-dvv01.jpg

Met een harde wind over de lengte van het veld begon Ajax tegen DVVA met de wind tegen. De bedoelingen waren bij aanvang duidelijk. DVVA trok zich volledig terug op eigen helft en liet Ajax het spel maken hetgeen Ajax goed deed in het eerste deel van de eerste helft.
1314aja-dvv02.jpg

Het leverde wat kleine kansjes op voor Ajax, terwijl DVVA welgeteld een hard schot op doel loste. Doelman Marc Hogervorst dook echter stijlvol de bal uit de bovenhoek. Voor rust werd er niet gescoord. Na de thee veranderde er niets aan het spelbeeld. Lloyd de Meza kreeg een enorme kans vrij voor de DVVA –doelman om de score te openen, maar schoot jammerlijk tegen hem aan.
1314aja-dvv03.jpg

DVVA kwam nauwelijks uit de verdedigende stellingen en ook nu bleek dat de ploeg uit de Watergraafsmeer, net als eerder in het seizoen en voorgaande jaren, een taaie tegenstander was. Ajax probeerde van alles en uiteindelijk was het Rivallino Sleur die de ban brak. Na een fraaie combinatie met Dennis Husers ramde Sleur de bal keihard tegen de touwen. Een dik verdiende voorsprong voor de Ajacieden die een paar minuten later bijna weer verdwenen was.
1314aja-dvv04.jpg

Een scrimmage in het strafschopgebied waarbij een aanvaller van DVVA zich kon vrijmaken werd besloten met een schot dat rakelings naast de verkeerde kant van de paal ging. Opluchting bij de koploper en nadien kwam de 1-0 ook niet meer in gevaar. Een zwaarbevochten, maar zeer terechte zege voor Ajax was de conclusie. Zo bleven de mannen van trainer Marco Ruitenbeek aan kop van de ranglijst maar is elke wedstrijd scherpte vereist om wederom kampioen te worden. Er zijn nog negen speelronden te gaan.
1314aja-dvv05.jpg

Share