Probleemloze winst Zaterdag 2 in Breukelen: 0-2

1314bre-aja01.jpg

Na de forse nederlaag tegen RKAV Volendam stond vanmiddag de uitwedstrijd tegen Breukelen op het programma.
De in het oranje spelende Breukelaren beginnen fel en al snel moet doelman Sacca in actie komen na een vrije trap. Ajax antwoordt met een vrije trap van Paul Quasten die een prooi is voor de goalie van Breukelen.

1314bre-aja05.jpg

Na een kwartier een grote kans voor Dennis Wey als een verdediger de bal kwijt raakt, maar de snelle spits speelt de bal te ver voor zich uit.Hierna een goede fase voor Ajax met schoten van Wey en Weverling, waarop de doelman van Breukelen echter goed reageert.

1314bre-aja02.jpg

Na een half uur een tegenvaller als Dennis Wey geblesseerd raakt na een overtreding en vervangen moet worden door de Carvalho Mello. Uit de vrije trap schiet Quasten rakelings over. Ajax is beter maar zolang dit niet in de score wordt uitgedrukt, is er altijd het risico op een counter van Breukelen. Zo schiet een speler van de thuisclub vijf minuten voor rust op de paal en komt Ajax goed weg. Zo werd de rust bereikt met een 0-0 tussenstand waarmee Ajax het minst tevreden mocht zijn.

1314bre-aja03.jpg

Na de pauze zagen hetzelfde beeld als voor de onderbreking: Ajax in de aanval en Breukelen dat op de counter loert. Lang werd er aan beide kanten hard gewerkt, maar zagen de toeschouwers weinig kansen: Ajax was te slordig in de eindpass en Breukelen hield zich meer bezig met het bekritiseren van de scheidsrechter.
In de 65e minuut dan toch de voorsprong van de Amsterdammers: Fernando van der Vaart weet zwaar gehinderd door twee tegenstanders de bal over de keeper te spelen (0-1). De wedstrijd is nu weer wat levendiger met kansen aan beide kanten.

1314bre-aja04.jpg

De beslissing valt vijf minuten voor tijd als Paul Quasten na een fraaie actie in het strafschopgebied de bal aan Daan van Huffel gunt, die fraai raak schiet (0-2). Zo boekt Ajax een verdiende overwinning en kan in de Reserve Hoofdklasse weer naar boven kijken.
Opstelling: Sacca, Weverling, Roedoe, Schenkel, vd Waart, v. Moerkerk, Wey, v. Huffel, Quasten, Kaandorp, Gefferie.
Wissels: v. Eijsden, de Carvalho Mello, Hartlooper.

1314bre-aja06.jpg

Klik hier voor 80 extra foto’s van deze wedstrijd.

Video:

Later meer.

Share