Krappe winst Zaterdag 1 tegen laagvlieger Sportlust: 2-3

1314spo-aja00.jpg

Vanmiddag heeft Ajax Zaterdag 1 in Woerden met 3-2 gewonnen van Sportlust’46. Youri Rose scoorde twee keer voor de Amsterdammers, waarna Sportlust weer langszij kwam. In de slotfase werd Dennis Kaars de matchwinnaar door de beslissende derde goal te scoren.

Wedstrijdbeleving door Marcel

Na het zeer povere potje tegen Volendam waren we benieuwd of Ajax weer eens zijn ware gezicht ging tonen met nieuwe aanwinst Laurent Delorge in de basis. De eerste minuten leken daar wel op: de ploeg was gretig en hongerig en koos direct voor de aanval wat al na 2 minuten resulteerde in een goede kans voor Kenneth Misa Danso. Zijn schot werd echter gesmoord in het strafschopgebied waar trouwens overduidelijk een hand bij kwam kijken, dus had de bal al eigenlijk op de stip gemoeten ! De 1e helft en zeker het eerste gedeelte had een duidelijk spelbeeld; Ajax wat de lakens uitdeelde en Sportlust dat met hard werken probeerde bij te blijven wat overigens grote delen van de 1e helft ook lukte.

1314spo-aja04.jpg

Het was pas in de 24e minuut toen de gasten echt serieus weer in de buurt kwamen van het doel: een schot van Sergio Cameron belandde via de kluts bij Dennis Kaars die hard uithaalde maar hij vond doelman Balk op zijn pad. Ajax dat regelmatig met snelle vlot lopende combinaties de verdediging van Sportlust probeerde open te spelen, had daar in de 28e minuut bijna succes mee. Na een goede actie van Kaars en Yuri Rose werd Laurent Delorge gevonden die hard uithaalde, maar andermaal stond doelman Balk op zijn plek. Het was tevens het laatste wapenfeit van de eerste helft dat het noteren waard was, want wie nu denkt na het lezen van het eerste gedeelte tekst dat het amusant was……………nee die kwam van een koude kermis thuis. De bedoelingen waren vast en zeker goed, maar de uitvoering liet nog veel te wensen over bij de 22 acteurs. En zo gingen we rusten met een 0-0 tussenstand en konden we ons meer vermaken in de kantine waar het schaatsen weer veel belangstelling had.

1314spo-aja01.jpg

Net zoals vorige week waren er ook nu weer een aantal toeschouwers die door de verrichtingen op tv de eerste goal van de wedstrijd hadden gemist. Het was Dimitri Djollo die in de 47e minuut er op rechts er vandoor ging en zijn strakke voorzet werd binnen gegleden/geschoten door Nick van Baaren (1-0). En zo kreeg Ajax andermaal de deksel na rust vroeg op zijn neus, maar ditmaal trok de ploeg de zaken al snel weer recht want nog geen drie minuten later was het Dennis Kaars die de bal voorgaf waar Maarten Cieremans zich volledig op verkeek en zo kon Yuri Rose de bal simpel binnen lopen voor de 1-1. Ajax kreeg na de gelijkmaker de grip op de wedstrijd weer terug en dat werd al snel uit betaald in de 59e minuut toen andermaal Yuri Rose via een hoop hotse knots momenten de bal voor de voeten kreeg en doelman Balk kansloos liet met zijn schot (1-2).

1314spo-aja02.jpg

Net toen het erop begon te lijken dat Ajax langzaam alles onder controle kreeg en misschien wel eens zou kunnen gaan uitlopen naar een grotere marge was het opnieuw Sportlust dat mocht gaan juichen. Kevin de Visser liep zijn directe tegenstander in de 66e minuut op de hak en zo belandde de bal op de stip: daar wist Jorn Uittenbogaard wel raad mee en konden we weer van voor af aan gaan beginnen. Het restant van de wedstrijd deed af en toe pijn aan de ogen: door de vele goals was de 2e helft een stuk amusanter geworden maar met het vele balverlies van beide teams en de bij vlagen matige opbouw bleef het rommelig en onsamenhangend, Ajax dat o.a door een aantal wissels verandering wilde aanbrengen in het wedstrijdbeeld, bleef op zijn beurt ook knokken tegen het in grote gedeeltes armoedige voetbal. Sportlust dat onderaan bungelt en alle puntjes hard kan gebruiken speelde met passie maar daar bleef het ook bij en dan verwacht je toch van de Amsterdammers dat stukje meerwaarde. Want dit elftal herbergt genoeg potentie maar ook Ajax kon zich niet onderscheiden en ging vrolijk mee in het opportunistische spelletje van de thuisclub.

1314spo-aja03.jpg

Kortom: er gebeurde genoeg op het veld maar eigenlijk mocht het geen naam hebben en kregen we af en toe wat schaamrood op de kaken. Gelukkig beschikt Ajax wel over genoeg individuele klasse en daar is Dennis Kaars er èèn van! Luttele seconden voordat Kenneth Misa Danso gewisseld zou gaan worden, stuurde hij met een prima steekbal Dennis Kaars nog een keer weg en de spits -die op de hielen gezeten werd door zijn directe tegenstander- week uit naar de rechterkant van het strafschopgebied. Vanaf dit punt wist hij met een hard diagonaal schot doelman Balk te passeren voor een zeer fraaie 2-3 tussenstand in de 81e minuut. Ajax en slotfases c.q. blessuretijd dat is geen gelukkig huwelijk maar ditmaal speelde het team het resterende gedeelte uit zonder echt in de problemen te komen al was het in het laatste gedeelte en stuk drukker voor de ogen van de prima keepende Danny Been. En zo behaalde Ajax 3 zeer broodnodige punten, maar oh oh oh wat ging het weer moeizaam.

1314spo-aja05.jpg
 

Sportlust ’46 – Ajax 2-3 (0-0)
Doelpunten 65. Nick van Baaren 1-0, 67. Yuri Rose 1-1, 75.Yuri Rose 1-2, 82. Jorn Uittenbogaard 2-2, 87. Dennis Kaars 2-3
Scheidsrechter W.D. Jansen
Toeschouwers 500
Sportlust ’46 Aaron Balk, Rory van Gulik, Freek van Driel, Maarten Cieremans, Thijs Binnerts (Sjoerd v.d. Bovenkamp), Jannis Karafillakis, Jorn Uittenbogaard, Jeroen Merk (Zakaria Issarti), Nick van Baaren, Martijn Jansen (Kevin Blonk), Dimitri Djollo
Ajax Danny Been, Jordi Meester, Siver Abdulrahman, Kevin de Visser, Rience Schurman, Yuri Rose, Sergio Cameron (Kid Ronday), Glen van Zoolingen, Laurant Delorge, Dennis Kaars, Kenneth Misa-Danso (Sergio Parris)

Klik hier voor meer dan 100 foto’s van deze wedstrijd, hier voor het verslag van de tegenstander en hier voor een verslag op HAV. Klik hier voor een samenvatting (zonder geluid)

Video:

Later meer.

Share