Ook Zaterdag 1 wint met 3-1 van DOVO

1314aja-dov00.jpg

Door doelpunten van Dennis Kaars, Laurent Delorge en Paul Quasten heeft Ajax Zaterdag 1 vanmiddag net als Zaterdag 2 met 3-1 gewonnen van DOVO uit Veenendaal. Omdat DVS’33 verloor, staat de ploeg van trainer Bart Logchies nog vaster op de derde plaats.

Wedstrijdbeleving door Marcel

We kunnen de laatste tijd gerust zeggen dat de Zaterdag 1 zijn puntjes aardig binnen sprokkelt: met nog 6 wedstrijden te gaan ( waarvan 4 thuis ) moet de derde plek een reële optie zijn. Maar moest Dovo er vanmiddag ook aan geloven …….? De openingsfase gaf de rood-witte burger moed: met vlotte aanvallen probeerde Ajax Dovo onder druk te zetten, maar het vele balbezit leverde in eerste instantie nog geen echte uitgespeelde kansen op.

1314aja-dov02.jpg

Het was Ajax dat de lakens uitdeelde, maar Dovo dat prima georganiseerd voetbalde, hield gek genoeg makkelijk stand en kwam er zelf ook af en toe verrassend goed uit. En zo keken we naar een wedstrijd met veel goede bedoelingen maar echte kansen ……….nee. Ajax probeerde wel continu door de snelle aanvalsopzetten mensen vrij voor de goal te krijgen, maar het mocht nog geen naam hebben. In de 26e minuut zagen we andermaal zo’n prima aanval van de Amsterdammers, vaak ingeleid door Sergio Cameron die ook nu een zuivere voorzet afleverde welke bij de tweede paal meteen vol op de slof werd genomen door wie anders dan……….Dennis Kaars!
En zo kwamen de Ajacieden verdiend op voorsprong. Niet veel later werd deze terechte voorsprong al bijna weer teniet gedaan want Dovo kreeg via Yannick Cornelisz een uitstekende kans om de 1-1 op het bord te brengen: via een snelle uitbraak ging de Veenendaler alleen op doelman Danny Been af, die zijn hoofd koel hield en zeer knap redde op deze doelpoging/schot.

1314aja-dov01.jpg

Het gaf eens temeer aan dat Ajax wel domineerde, maar nog steeds geen afstand kon nemen van het prima mee voetballende Dovo die zeker nog niet met de witte vlag hadden gewapperd. In de slotfase van de 1e helft had de thuisploeg het zich een stuk makkelijker kunnen maken, want oa Kaars en Delorge kregen prima mogelijkheden om Ajax naar een grotere marge te schieten maar zo bleef de ruststand 1-0.

1314aja-dov08.jpg

Ook na de pauze zagen we een kopie van de eerste 45 minuten: Ajax bepaalde het gezicht van de wedstrijd maar had ditmaal gelukkig wat minder tijd nodig om toe te slaan. Na een prima voorzet vanaf de achterlijn van Sergio Parris was het Laurent Delorge die de bal in de verre hoek schoot in de 60e minuut en via de paal caramboleerde de bal net achter de lijn van doelman van Houten, die met alle macht dit nog probeerde te voorkomen.

1314aja-dov04.jpg

Ajax stond op 2-0 en het leek een gespeelde wedstrijd te zijn maar in het restant van de 2e helft bleef het team moeite houden om de Veenendalers over de knie te leggen, die andermaal uitstekend tegengas boden en zelf ook regelmatig voor prima aanvallen zorgden. Het venijn bleek in de laatste kleine 20e minuten te zitten waar bij Ajax Kenneth Misa Danso en Paul Quasten de aanvalslinie nieuwe impulsen moesten brengen, wat ook gebeurde want in de 70e minuut was het eerste balcontact van Misa Danso meteen dreigend en zijn schot verdween ternauwernood in het zijnet.

1314aja-dov06.jpg

Maar Ajax moest in de 73e minuut toch even een kleine bittere pil slikken toen Dovo toesloeg: via de linkerkant bereikte de voorzet Leon Toonen die geheel vrijstaand en opeens mocht uithalen voor de 2-1 . Het was misschien qua wedstrijdbeeld een beetje verrassend omdat Ajax het duel controleerde, maar de wijze waarop Dovo bleef voetballen verdiende wel een doelpunt en dus werd het onverwachts toch even spannend.

1314aja-dov03.jpg

Ajax zou toch niet de rekening gepresenteerd krijgen dat het niet echt doorbeet gedurende de voorgaande minuten……………? Aan al deze onzekerheid maakte Paul Quasten in de 87e minuut een einde: het was Yuri Rose die met zijn kopbal Paul Quasten vrij zette voor doelman van Houten en met een bekeken boogbal bepaalde Quasten de eindstand op 3-1. En zo kunnen we gerust spreken van een gedegen overwinning zonder toeters en bellen en mede door het verlies van DVS 33 nestelde Ajax zich vaster op de 3e plek die uitzicht geeft op de nacompetitie.
Met het nodige vertrouwen reizen we aanstaande dinsdag af naar Spakenburg om tegen de blauw-witte tak van het dorp te mogen voetballen. Wie weet kan Ajax stunten tegen de nummer twee van de Topklasse en kunnen we ons plaatsen voor de halve finale van de distriktsbeker. Of dit gaat lukken leest u op deze website.

1314aja-dov07.jpg

Ajax – DOVO 3-1 (1-0)
Doelpunten 27. Dennis Kaars 1-0, 60. Laurent Delorge 2-0, 74. Leon Toonen 2-1, 88. Paul Quasten 3-1
Scheidsrechter F.E. ter Brake
Toeschouwers 300
Ajax Danny Been, Jordy Meester, Siver Abdulrahman, Kevin de Visser, Rince Schurman, Laurent Delorge, Sergio Cameron (82. Paul Quasten), Glenn van Zoolingen (79. Danny Schenkel), Dennis Kaars, Yuri Rose, Sergio Parris (70. Kenneth Misa Danso)
DOVO Mike van Houten, Taner Ozbek, Bas Mooij, Mauro Peters, Rick Bos, Arien Bakkenes ( 79. Anouar Tmim), Luc Kipmulder (71. David Scholle), Colin Broers, Yannick Cornelisz, Faisai Kaouass (79. Jeffrrey Arends) Leon Toonen

1314aja-dov05.jpg

Klik hier voor 97 extra foto’s van deze wedstrijd, hier voor een verslag op de site van DOVO, hier voor een verslag van de D-Side en hier voor een verslag op HAV.

Video:

Share