Zaterdag 1 wint van DVS ’33 … 2-0 !

1314aja-dvs00.jpg

Door doelpunten van Dennis Kaars (eerste helft) en Paul Quasten (tweede helft) heeft Ajax vanmiddag thuis met 2-0 gewonnen van DVS ’33 uit Ermelo.

Wedstrijdbeleving door Marcel

Het was me wel een weekendje…………Sparta Nijkerk vs Quick Boys en Ajax vs DVS , kortom de top 4 van de Hoofdklasse maakten onderling uit hoe de prijzen verdeeld zouden worden. Natuurlijk zit er voor Ajax niet meer in dan de 3e plek maar belangrijker is dat de ploeg in de winning mood blijft met het oog op het slot van de competitie. Al heel snel werden de bedoelingen van DVS hedenmiddag zichtbaar: strijd en er kort bovenop zitten om zo Ajax niet in het spel te laten komen.

1314aja-dvs06.jpg

Daar hadden onze gasten na 3e minuten al bijna succes mee toen Ali El Haddidi net over kopte en zo ontsnapte de thuisclub. DVS gaf Ajax amper gelegenheid om eens rustig op te bouwen, de Amsterdammers bleven geduldig op zoek naar een antwoord maar deze bleef nog even uit.
1314aja-dvs03.jpg

Mede door het hoge baltempo werd het een aardig schouwspel, maar beide ploegen strandden meestal vroegtijdig met hun goede bedoelingen. Kortom: het leek wel een duel dat tot de 16 meter gespeeld werd en daarna hield het op want kansen waren er nauwelijks voor beide teams. Na een klein 25 minuten spelen leek het erop dat de benzine een beetje op was bij de bezoekers uit Ermelo en nam Ajax de regie stukje bij beetje steeds meer over: juist in de fase dat de wedstrijd en ander gezicht begon te krijgen sloeg Ajax ook nog eens toe met een doelpunt. Het was een diepe steekbal van Siver Abdulrahman die Dennis Kaars weg stuurde en de spits die steeds beter in zijn vel zit scoorde fraai in de verre hoek nadat doelman Huiskamp zijn doel uit kwam ( 1-0 ). Ajax had 3 minuten later de mokerslag helemaal kunnen toe dienen toen Paul Quasten een vrije trap via de muur net naast zag gaan. Ook al hadden de geel-zwarten veel energie gestopt in het eerste gedeelte van de wedstrijd, toch moest Ajax alert blijven bij de snelle counters, zo ook in de 44e minuut toen Ali Akla maar net naast schoot.
1314aja-dvs01.jpg

Na rust konden onze bezoekers niet het scenario van de 1e helft herhalen en was Ajax eigenlijk vanaf de aftrap ,, heer en meester “. Het werd ook nog eens in het zadel geholpen in de 54e minuut toen een verre ingooi van Ajax verkeerd werd ingeschat door de doelman en verdediger de Groot. Paul Quasten dook er tussen en met het puntje van zijn schoen kon hij de bal nog zoveel richting en vaart meegeven dat de bal via de lat in het doel verdween voor de 2-0. Ajax had niets meer te vrezen van zijn tegenstander: soeverein dartelde de ploeg over het veld en ging men op zoek naar meer goals. Dat Ajax de grip volledig herteld had over de wedstrijd was de verdienste van het gehele team, maar een kwartier voor tijd werden de Amsterdammers ook nog eens geholpen door een rode kaart voor onze bezoekers ( 2x geel binnen luttele seconden voor Soykan ).
1314aja-dvs04.jpg

Kortom: wie nog enige fiducie had dat DVS er nog een slotoffensief uit zou persen kon daar nu helemaal een streep doorheen halen. Integendeel: de ploeg uit Ermelo had allang het bijltje erbij neergegooid en mocht Ajax dankbaar zijn dat het in het laatste gedeelte van de wedstrijd wat pech had in de afronding. Want als we de kansen van Dennis Kaars ( 78e min) die stuitte op doelman Huiskamp en het schot op de paal van Paul Quasten ( 80e min ) wel doel hadden getroffen………..O ja, dan vergeten we nog de niet te missen kans van invaller Ronday vlak voor een leeg doel en de geweldige vrije trap van Yuri Rose die briljant uit het doel werd getikt, dan begrijpen de lezers dat Ajax eigenlijk met een veel grotere zege van het veld kon stappen.
1314aja-dvs05.jpg

Uiteindelijk bleef het bij de dikverdiende 2-0. En wat eigenlijk in mijn beleving ( want zo heet dit verslag ) nog het allerbelangrijkste is: wekelijks is te zien dat dit elftal groeiende is. De verschillen worden steeds kleiner en kleiner tussen heel goed spelen en zwak en zo wordt en is Ajax stabieler geworden en laat het zich niet zomaar van de wijs brengen. Kortom: fantastische ingrediënten om het restant en hopelijk de nacompetitie goed mee te eindigen, maar zover is het nog niet en zal ook Ajax scherp moeten blijven te beginnen tegen de nummer laatst volgende week SDV Barneveld.
1314aja-dvs02.jpg

Ajax – DVS ’33 Ermelo 2-0 (1-0)
Doelpunten 30. Dennis Kaars 1-0, 54. Paul Quasten 2-0
Scheidsrechter S. Ifrandi
Toeschouwers 300
Ajax Danny Been, Jordy Meester, Siver Abdulrahman, Kevin de Visser, Rience Schurman, Laurent Delorge (66. Peter Post), Glenn van Zoolingen, Dennis Kaars (84. Kid Ronday), Kenneth Misa Danso (80. Sergio Cameron), Paul Quasten, Yuri Rose
DVS ’33 Ermelo Daan Huiskamp, Edmund Mijnheer, Andries Posthouwer, Yasin Kurt (77. Milan van der Maaten), Ali El Haddadi, Ronald Hoek, Henk Baum, Roald de Vries (45. Roelof de Groot) Frank Smeding, Okan Soykan, Ali Akla (65. Mitch van der Vlist)
1314aja-dv07.jpg

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd, hier voor een verslag van DVS’33 en hier voor een verslag op HAV.

Share