Zaterdag 3 pakt weer de titel

1314kampioen.jpg

Voorafgaand was voor beide teams duidelijk wat het doel was. Koploper Ajax had twee punten voorsprong op tegenstander Huizen 2, dat derhalve moest winnen. Vorige week waren de groengelen overigens al gepromoveerd naar de reserve Hoofdklasse. Op een kletsnat sportpark De Toekomst waren beide teams in de eerste helft gewaagd aan elkaar, maar waren de bezoekers toch wel wat dreigender met flink wat hoekschoppen en twee kansjes. Ajax speelde echter rustig, geroutineerd tegen een niet echt vol druk zettend Huizen. Het venijn zat ’em in de staart van de eerste helft. Een fout in de defensie van Huizen werd door Sirik Goeman koelbloedig afgestraft, 1-0. Nauwelijks twee minuten later een vrije trap aan de andere kant. Een speler van Huizen krulde de bal van zo’n twintig meter fraai achter doelman Marc Hogervorst, 1-1. Toch wist Ajax op slag van rust nog op voorsprong te komen. Een hoekschop van Gideon Coronel belandde bij de tweede paal waar Giorgio Tsie de bal vol op de pantoffel nam, 2-1.

1314aja-hui01-2.jpg

Huizen wist nu dat het na rust minimaal tweemaal moest scoren. Die hoop werd hen echter de grond in geboord door Rivallino Sleur die Ajax met twee doelpunten binnen een klein kwartier op 4-1 zette. De eerste van de twee was een wonderschone lob na een geweldige uittrap van doelman Marc Hogervorst. Huizen was definitief geknakt, kwam nog wel terug tot 4-2 en “overleefde” en passant nog een onterecht afgekeurd doelpunt van Lloyd de Meza hetgeen de nederlaag hoger had kunnen doen laten uitvallen.

1314aja-hui02-2.jpg

Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter waren er uiteraard dolblije roodwitte taferelen. Het betekende het vijfde kampioenschap van de afgelopen zes seizoenen en de derde op rij voor de mannen van trainer Marco Ruitenbeek. Met een gemiddelde leeftijd van ruim 35+ een ware prestatie. Het geheim is absoluut de geweldige saamhorigheid en gezelligheid van ware voetballiefhebbers bij zowel de spelers als staf. Na afloop volgde een klein feestje in de kantine. Volgende week zaterdag is de traditionele boottocht door de grachten van Mokum. Tenslotte, volgend seizoen voegen drie “nieuwe” spelers zich bij de zaterdag 3; Pascal Heije, Dion Glumac en Lenny Macnack. Ook dan zal een poging worden gedaan om wederom kampioen te worden, want een kampioenschap verveelt nooit hoe oud of jong je ook bent.

1314aja-hui03-2.jpg

Klik hier voor 48 extra foto’s van de wedstrijd en de huldiging en hier om deze foto’s te bestellen.

Share