Gelijkspel Zaterdag 1 tegen kampioen Sparta Nijkerk

1314aja-nij01.jpg

Ajax Zaterdag 1 heeft zich niet kunnen revancheren voor de 3-2 nederlaag in Nijkerk vlak voor de winterstop. Tegen de kampioen bleef de ploeg van Bart Logchies steken op een 1-1 gelijkspel.

Op voorhand een wedstrijd om ‘des keizers baard’. En inderdaad daar leek het de eerste 15 minuten ook op, met twee aftastende elftallen. Daarna een Ajax wat de wedstrijd domineerde en dicteerde. Prima combinatievoetbal van de Amsterdammers, maar het vizier stond vooralsnog aanvallend niet op scherp anders was de ruststand zeker in het voordeel van Ajax uitgepakt. Direct na het fluitsignaal van de tweede helft opnieuw een fel en geconcentreerd Ajax wat ook direct in de 47ste minuut resultaat leek op te leveren. Een dieptepass op Kaars werd door de topscorer van Ajax met een bekeken maar vooral mooie stift keurig afgemaakt. Ajax was na het juichen al reeds terug op eigen helft toen scheidsrechter Duindam in overleg met de grensrechter in het bijzijn van de fel protesterende Sparta Nijkerk spelers alsnog besloot het doelpunt te annuleren.

1314aja-nij03.jpg

Het was echter uitstel van executie want zeven minuten later, opnieuw een dieptebal op Kaars en ook nu kwam de aanvaller in de 1:1 situatie met de doelverdediger als winnaar naar voren. Het was tevens het sein bij Sparta Nijkerk om iets feller in de wedstrijd te komen. Er ontstond een leuk maar sportief duel. Uit een Sparta Nijkerk aanval, in de 66ste minuut, kwam de bal in het strafschop gebied van Ajax, een verdediger beroerde de bal met de hand. De toegekende strafschop werd door Tervoert feiloos ingeschoten.
Ondanks het feit dat Sparta Nijkerk niet meer hoefde en Ajax zonder al te veel kleerscheuren deze wedstrijd wilde doorkomen, in verband met de nacompetitie voor een plaats in de topklasse, hebben de toeschouwers een redelijke wedstrijd kunnen aanschouwen op sportpark de Toekomst.
(bron: VOZ)
1314aja-nij02.jpg

Ajax – Sparta Nijkerk 1-1 (0-0)
Doelpunten 54. Dennis Kaars 1-0, 66. Frank Tervoert 1-1
Scheidsrechter R.M.C. Duindam
Toeschouwers 300
Ajax Danny Been, Jordi Meester, Siver Abdulrahman, Danny Schenkel, Rience Schurman, Kevin de Visser, Sergio Cameron, Glenn van Zoolingen (81. Laurent Delorge), Dennis Kaars, Yuri Rose (84. Kenneth Misa Danso), Paul Quasten (81. Kid Ronday)
Sparta Nijkerk Kevin Rijnvis, Tim Muller, Tim Krux, Ivo te Veldhuis, Wouter van der Molen. Frank Tervoert, Sebastian van Kammen, Tarik Tissoudali (72. Lars Middelwijk), Bilal Amarzagouio, Sefanja Davids (68. Joost Heerschop), Dave Huijmans (72. Rick Knoop)
Gele kaart Siver Abdulrahman (Ajax)
Klik hier voor 39 extra foto’s van deze wedstrijd.

Video (Johanne van Helden):

Share