nacompetitie: Ajax slaat na rust toe tegen DVS ’33 Ermelo

1314aja-dvs-nc00.jpg

Ajax zaterdag 1 is de nacompetitie begonnen met een ruime overwinning. Op De Toekomst werd, onder toeziend oog van Frank de Boer, DVS’33 Ermelo verslagen met liefst 5-2 na een ruststand van 2-2. Ajax kwam al snel op een 2-0 voorsprong, maar zag de geelzwarte brigade uit Ermelo toch nog langszij komen. Gezien het spelbeeld in de eerste helft een terechte stand. Na rust was het na de 3-2 gedaan met het dappere verweer van de bezoekers en liep Ajax uit naar 5-2. Aanstaande zaterdag wacht de beslissing in Katwijk bij Quick Boys. Ajax heeft dan aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de halve finale (tegen Noordwijk) om een felbegeerd ticket voor de Topklasse.
1314aja-dvs-nc03.jpg

Ajax kwam vanavond goed uit de startblokken: al binnen een paar minuten kreeg de ploeg een vrije trap die door Paul Quasten rakelings over de lat werd geschoten. Dit was echter uitstel van executie, want even later zette Yuri Rose met een bekeken steekbal Kenneth Misa Danso alleen voor keeper Huiskamp die beheerst gepasseerd werd (1-0).
Tien minuten later kon Ajax weer juichen: Dennis Kaars liet een aantal verdedigers z’n hielen zien en scoorde beheerst: 2-0. Bijna was het vlak hierna weer raak, maar een poging van Paul Quasten raakte de buitenkant van de paal. DVS probeerde inmiddels terug in de wedstrijd te komen en groef zich geenszins in.
1314aja-dvs-nc02.jpg

De gasten uit Ermelo kwamen in de 27e minuut terug in de wedstrijd nadat Mike Ahrends met een droog schot keeper Danny Been versloeg (2-1). Vijf minuten later werd het zelfs gelijk toen de Amsterdamse defensie verzuimde de bal weg te werken en Henk Baum kon uithalen (2-2). Al met al was het smullen voor de neutrale toeschouwer want zij zagen een aantrekkelijke eerste helft met kansen aan beide kanten. Deze werden echter niet benut, dus was de ruststand 2-2.
1314aja-dvs-nc01.jpg

De eerste mogelijkheid na de pauze was voor Dennis Kaars die een dieptepass op waarde schatte, maar doelman Huiskamp op z’n weg vond. In de 66e minuut kwam Ajax weer op voorsprong nadat Dennis Kaars de bal in het strafschopgebied goed afschermde en de mee opgekomen Jordy Meester in staat stelde om fraai af te maken: 3-2.
1314aja-dvs-nc05.jpg

Twaalf minuten voor tijd werd het zelfs 4-2 toen na een fraaie combinatie Kenneth Misa Danso de diepte in werd gestuurd en de keeper in de korte hoek verrastte. DVS was geslagen en probeerde met afstandsschoten de stand een draaglijker aanzien te geven, maar Danny Been hoefde amper in actie te komen.
1314aja-dvs-nc04.jpg

Sterker nog: na een fout in de Ermelose defensie bracht invaller Kid Ronday de stand zelfs op 5-2, waardoor Ajax een prima uitgangspositie heeft voor het duel tegen Quick Boys aanstaande zaterdag in Katwijk.

Klik hier voor 43 extra foto’s van de wedstrijd en hier voor een verslag op VOZ en hier voor een verslag in De Stentor. Voor een verslag op HAV klik hier. Tenslotte, voor het verslag van DVS’33 klik hier.

Ajax – DVS ’33 Ermelo 5-2 (2-2)

Doelpunten: 7. Kenneth Misa Danso 1-0, 19. Dennis Kaars 2-0, 26. Mike Ahrens 2-1, 31. Henk Baum 2-2, 68. Jordy Meester 3-2, 78. Kenneth Misa Danso 4-2, 88. Kid Ronday 5-2
Scheidsrechter: J. Kooij
Toeschouwers: 350
Ajax: Danny Been, Jordy Meester, Danny Schenkel, Peter Post (62. Jordi van Duijn), Rience Schurman, Kevin de Visser, Kenneth Misa Danso (86. Kid Ronday), Glenn van Zoolingen, Dennis kaars, Yuri Rose, Paul Quasten (48. Sergio Cameron)
DVS ’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Edmund Mijnheer, Andries Posthouwer, Ali El Haddadi (70. Mitch van der Vlist), Ronald Hoek (62.Yasin Kurt), Henk Baum (72.Frank Smeding), Richard Terpstra, Roald de Vries, Maurice de Ruiter, Okan Soykan, Mike Ahrends

Share