Topklasse blijft lonken voor Ajax na 0-0 in Katwijk !!!

1314qui-aja-nc02.jpg

Ajax zaterdag 1 heeft vanmiddag in Katwijk voor maar liefst 3500 toeschouwers doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Quick Boys. Hierdoor is Ajax op doelsaldo winnaar geworden van de poule na de eerdere 5-2 zege op DVS’33 Ermelo. Quick Boys won met 0-1 van de Ermeloërs. Aanstaande dinsdag 27 mei speelt Ajax op De Toekomst tegen Noordwijk (de nummer dertien uit de Topklasse) waarna zaterdag 31 mei de return volgt. De winnaar van deze dubbele ontmoeting speelt tegen de winnaar van SteDoCo-Staphorst in de finale voor een plek in de Topklasse.

1314qui-aja-nc03.jpg

Na een minuut stilte ivm het overlijden van een jeugdspeler van Quick Boys werd vanmiddag om 15:00u afgetrapt op het prachtige sportpark in Katwijk. De thuisclub moest winnen en begon dus feller aan het duel dan Ajax, zonder dat het tot grote kansen leidde.
1314qui-aja-nc07.jpg

Halverwege de eerste helft kwamen de Amsterdammers steeds beter in hun spel, waardoor Quick Boys genoodzaakt werd vaker overtredingen te maken. De stoere verdediger Danny Schenkel werd hier het slachtoffer van en moest zich vlak voor rust laten vervangen door Jordi van Duijn. De pauze werd gehaald met een 0-0 stand.
1314qui-aja-nc01.jpg

Waarschijnlijk heeft het gestormd in de kleedkamer van de thuisploeg, want Quick Boys kwam als herboren uit de catacomben en zette Ajax onder druk. De Katwijkers speelden ongepolijsd kick and rush voetbal en daar hadden de gasten het regelmatig lastig mee. Ajax probeerde door tijd te rekken het tempo van de thuisploeg te drukken en zelf kon het team gevaarlijk counteren.
1314qui-aja-nc05.jpg

Uiteindelijk kwamen beide ploegen niet tot scoren en dus gaat Ajax door in de jacht op de Topklasse. Volgende tegenstander: Noordwijk.
1314qui-aja-nc04.jpg

Quick Boys – Ajax 0-0 (0-0)
Scheidsrechter B.B. v.d. Helder
Toeschouwers 3500
Quick Boys Patrick de Groot, David Almeida, Reinhard Breinburg, Bart Freke, Jeroen Ketting, Joost Kuhlmann (73. Derek van der Plas), Jaap van der Plas (64. Thom de Vries), Mike Ruijter, Maarten Woudenberg, Harry Zwarthoed, Milan Hoek (78. Niels van Veen)
Ajax Danny Been, Jordy Meester, Danny Schenkel (43. Jordi van Duijn), Siver Abdulrahman, Rience Schurman, Kevin de Visser, Sergio Cameron, Glenn van Zoolingen, Dennis Kaars, Yuri Rose (79. Laurent Delorge), Kenneth Misa Danso (66. Paul Quasten)

1314qui-aja-nc06.jpg

Klik hier voor 98 extra foto’s van deze wedstrijd, hier voor het verslag van Quick Boys, hier voor een verslag op VOZ en hier voor een verslag op HAV.

Klik hier voor een samenvatting op TV West.

1314qui-aja-nc08.jpg

Video:

Share