Ajax met hakken over de sloot naar finale !

1314noo-aja00-1.jpg

Ajax zaterdag 1 heeft zich vanmiddag geplaatst voor de finale om een plek in de Topklasse. Een 6-2 nederlaag bij Noordwijk volstond na de 6-1 zege van afgelopen dinsdag. Een krankzinnige wedstrijd waar Ajax bij rust reeds 3-0 achterstond. Voor Noordwijk scoorden Stefan Mertens, Maurits Splinter (4x) en Thom Wijnalda. Voor Ajax scoorden Kenneth Misa Danso en een Brayen Brocker in eigen doel. Noordwijk is ondanks dit goede resultaat gedegradeerd uit de Topklasse. Zaterdag 7 juni is SteDoCo (dat de sterkste was in een tweeluik met Staphorst) de tegenstander op neutraal terrein.

1314noo-aja03-1.jpg

Verslag: Voetbal op Zaterdag
Vooraf werd er voor de vorm gesproken over het feit dat Ajax met één been in de finale zou staan. Voor de vorm, omdat het eigenlijk al gedaan was voor Noordwijk en degradatie onafwendbaar was. Hoe anders was de situatie na de eerste helft. 3-0 voor Noordwijk, een veelvoud aan kansen en mogelijkheden en Ajax, dat op twee kansen na gewoon werd weggespeeld. Zou het dan toch…?
1314noo-aja01-1.jpg

Na 25 minuten in de tweede helft lag nummer drie van Splinter in het net en was Noordwijk met 4-0 pas écht dichtbij een stunt. Een kwartier voor tijd dan de gevreesde counter die door Misa-Danso werd afgemaakt en de strijd leek gestreden. Een penalty drie minuten later gaf de rood-witten echter weer volop hoop.
1314noo-aja05-1.jpg

Helaas was het een ongelukkig eigen doelpunt van Brocker in blessuretijd dat de adem deed stokken. Om het nog gekker te maken ging de bal daarna via Wijnalda nog in het net waardoor er toch nog kans was.
Kort daarop zat de tijd er toch echt op en floot Roeleveld Noordwijk de hoofdklasse in en Ajax richting finale.
1314noo-aja02-1.jpg

Zuur natuurlijk voor Noordwijk maar eerlijkheid gebied te zeggen dat wanneer de thuisploeg dit vaker had kunnen brengen in het afgelopen seizoen, de nacompetitie niet nodig was geweest. Desondanks respect voor de prima wedstrijd vandaag met een uitblinkende Splinter.
1314noo-aja04-1.jpg

Klik hier voor een verslag op voetbalindebollenstreek.nl en hier voor een verslag op top-amateurs.nl.

Klik hier voor een verslag op HAV.

Klik hier voor een verslag (en video’s) op omroepwest.nl

Klik hier voor een uitgebreid verslag op VOZ.

Klik hier voor een interview met Bart Logchies op HAV en hier op RTVNH (audio-fragment).

Noordwijk – Ajax 6-2 (3-0)
Doelpunten: 2. Stefan Mertens 1-0, 26. Maurits Splinter 2-0, 39. Maurits Splinter 3-0, 69. Maurits Splinter 4-0, 73. Kenneth Misa-Danso 4-1, 76. Maurits Splinter 5-1, 90. Brayen Brocker 5-2 (eigen doelpunt), 90. Thom Wijnalda 6-2
Scheidsrechter: M.A. Roeleveld
Toeschouwers: 1200
Opstelling Noordwijk: Mustafa Amezrine, Brayen Brocker, Marcel Akerboom, Bob Hoogkamer, Stefano Goncalves, Stefan Mertens (80. Thom Wijnalda), Mohammed Faouzi, Maurits Splinter, Raymond Manuputty, Maik van Zanten (52. Jon-Joost Cornelissens), Emiel Wendt
Opstelling Ajax: Danny Been, Jordy Meester, Jordi van Duijn, Laurent Delorge (81. Peter Post), Siver Abdulrahman, Rience Schurman, Kevin de Visser, Sergio Cameron (69. Paul Quasten), Glenn van Zoolingen, Dennis Kaars, Kenneth Misa-Danso.

1314noo-aja06-1.jpg

Klik hier voor veel meer foto’s van deze wedstrijd.

Share