competitie: Ajax speelt doelpuntloos gelijk tegen Montfoort


Verslag: Marcel

Voor dat beide teams het zonovergoten sportpark de Toekomst betraden waren de beslissingen al gevallen. Montfoort promoveert naar de Hoofdklasse en Ajax mag zich op gaan maken voor een lange weg via de nacompetitie om dit doel ook te bereiken. Het eerste gedeelte van het duel leek sterk onder invloed te staan van de eerder genoemde feiten, beide teams kwamen maar moeizaam in de wedstrijd. En wie terug denkt aan de beladen pot van enige weken geleden, ja dan was het contrast wel erg groot.

De eerste noemenswaardige kans viel te noteren in de 18 min. na een voorzet van Kurdo Mohamed was het Sergio Cameron die zijn kopbal te weinig kracht kon meegeven. Maar Ajax nam wel steeds meer het initiatief en het heft in handen , het maakte de mogelijkheden van Montfoort vrij eenvoudig onschadelijk en voorin werd er steeds meer en meer druk gezet. Het was de fase tussen de 28e minuut en de 35e minuut toen Ajax kans na kans kreeg. Eerst was het Sergio Cameron na een voorzet van Ralf Lamme die hard in de handen schoot van doelman Verkerk. Daarna was het Ralf Lamme zelf die nog net voordat doelman Verkerk de bal kon pakken zijn hoofd tegen de bal drukte maar zijn kopbal werd van de doellijn gehaald door de Vlieger.

Het was niet de dag van Ralf Lamme want hij mocht in de 33e minuut alleen op Verkerk aflopen maar zwaar (fair) gehinderd verspeelde hij de bal net toen hij doeltreffend wilde uithalen . En de laatste kans in een bij vlagen leuke slotfase was voor Diego Esajas maar zijn kopbal ging centimeters over. Nee: Ajax had zeker een voorsprong verdiend in deze 1e helft, maar zoals zo vaak het vizier en het nodige geluk stonden een voorsprong in de weg. Rust derhalve 0-0. Na rust zakte het niveau per minuut en lange tijd bleef het notitieblokje leeg want er gebeurde maar nauwelijks iets wat noemenswaardig was. De eerste inkt vloeide op het papier na 65 minuten toen Max Verweij voor Montfoort dichtbij de 0-1 was. Ajax stelde daar maar heel weinig tegenover, het was zelfs wachten tot de 69 minuut toen Sergio Cameron verwoestend uithaalde maar doelman Verkerk redde bekwaam voor het eerste serieuze schot op doel in de 2e helft.

Natuurlijk probeerde Ajax zijn laatste thuiswedstrijd te winnen maar eens temeer werd maar weer eens duidelijk dat Ajax weinig weggeeft maar ook weinig creëert , en zo ging deze wedstrijd richting het laatste fluitsignaal waar Ajax en Montfoort wel erg lief waren voor elkaar en het leek erop dat beide teams het wel best vonden zo. De laatste poging viel te noteren voor Sergio Cameron vlak voor het einde via zijn bekende vrije trap maar de bal zeilde hard en ruim een metertje over. Nee: de 2e helft gaan we maar snel vergeten en hopelijk kan Ajax zich nog opladen voor waarschijnlijk een lastig en zwaar traject om via de nacompetitie nog een gooi te doen naar de Hoofdklasse iets waar Montfoort zich al lang niet meer druk om hoeft te maken.

Opstelling ; vd Kraan-Kloes-Esajas-Westmaas-Coronel-Cameron-Telkamp-Lamme-Mohamad-K v Baarlen-ter Haak. Wissels K v Baarlen eruit voor J v Baarlen M v Moerkerk voor Kloes en Renfurm voor Lamme.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Video:

Share