competitie: laatste wedstrijd tegen Montfoort

In de laatste wedstrijd van het seizoen neemt Ajax het aanstaande zaterdag op tegen Montfoort. Voor Ajax is het hoogsthaalbare nog de nacompetitie. Hierop kun je allerlei scenario’s loslaten, maar dat willen we u besparen.
Montfoort daarentegen heeft nog alle kansen om zich rechtstreeks te plaatsen voor de Hoofdklasse. Sterker nog, ze hebben het in eigen hand. Een zege op Ajax volstaat daartoe. Bij elk ander resultaat zijn de oranjezwarten afhankelijk van Sportlust ’46 (nummer 6) en VVZ’49 (nummer 5).

Photobucket

Ajax heeft een zeer wisselvallig seizoen achter de rug. Voor de winterstop leek er niet veel aan de hand. Duidelijk was dat Young Boys kampioen zou gaan worden en voor de overige drie rechtstreekse promotieplaatsen kwam zeker ook Ajax in aanmerking. De Ajacieden konden na de winterstop echter moeilijk het net vinden waardoor de resultaten achterbleven. Cruciale wedstrijd was toch wel de uitwedstrijd tegen Montfoort van vier weken geleden. In de slotfase trokken de Montfoorters aan het langste eind (3-1). Ajax werd vanaf toen afhankelijk van andere ploegen en moest zelf blijven winnen. Toen Swift thuis ook een nederlaag opleverde was de situatie duidelijk. De nacompetitie resteert eventueel.

Photobucket

Zaterdag 1 mei bent u van harte welkom om deze wedstrijd te aanschouwen. Uiteraard zullen veel supporters vanuit Montfoort meereizen om hun team aan te moedigen om de laatste stap te zetten naar een klasse waarin zij nog nooit hebben gespeeld. Op De Toekomst is de aanvang deze pot 14.30 uur.

Share