KNVB Beker: Ajax wint ruim van De Valk en treft nu NEC !

1415aja-val02.jpg

Ajax zaterdag 1 heeft de tweede ronde van de KNVB Beker bereikt. Op De Toekomst werd woensdagavond zondag-hoofdklasser De Valk uit Valkenswaard met 4-0 verslagen. Bij rust was het 2-0 door doelpunten van Karim Bridji en Yuri Rose. Na rust tilden Onur Kaya en Kenneth Misa Danso de score naar 4-0. Ajax treft nu in een thuiswedstrijd eerstedivisionist NEC uit Nijmegen. Deze wedstrijd staat voor 23 of 24 september gepland.

1415aja-val01.jpgKarim Bridji scoort de 1-0

wedstrijdbeleving door Marcel DSC_7295 Nadat Ajax afgelopen zaterdag kennis had mogen maken met het voetballen in de Topklasse stond er vier dagen later een KNVB Beker wedstrijd op het programma. De eerste sinds seizoen 2008-2009. Na eerder tegen FC Zwolle, GA Eagles, SMVC Fair Play en Vitesse te hebben ontmoet in dit avontuur, was nu De Valk onze tegenstander.

1415aja-val03.jpgOgur Kaya houdt z’n tegenstander vast

Ajax, dat het elftal op vijf posities had gewijzigd ten opzichte van afgelopen zaterdag, startte furieus en gedreven op het eigen, knusse veld. Het was Djarno Hofland die in de 2e minuut al een waarschuwing gaf aan onze tegenstander. Twee minuten later werd Yuri Rose diepgestuurd en trof net geen doel. Het gaf eens te meer aan dat Ajax er zin in had en door het hoge baltempo dwong Ajax De Valk tot het maken van fouten. Het was echter wachten tot de 19e minuut toen een corner van Kenneth Misa Danso belandde bij Karim Bridji. De ex-prof bedacht zich geen moment en vuurde vanaf zo’n twintig meter een raket af richting doel. Doelman Peters heeft de bal alleen maar gehoord en via de onderkant van de lat verdween de bal in het netje voor de fantastische 1-0.
1415aja-val04.jpgRalph Owusu speelde een solide partij als rechtsback

Ajax dicteerde en speelde frank en vrij. Regelmatig werden er prachtige openingen gevonden op het veld. Het was de fase dat Ajax vergat afstand te nemen van het dapper spelende De Valk, maar die tot dan toe tekort kwamen. Na bijna een half uur spelen kwam de zondag-hoofdklasser er ook eens voetballend goed uit. Het was Dennis Boonen die een niet te missen kopkans kreeg, maar hij had het vizier nog niet goed staan. Hierna leek het duel wat in het slop te geraken, maar net toen dat leek te gebeuren was het een geweldige diepe bal van de prima spelende Jordi van Duijn die Yuri Rose bereikte. Tussen twee verdedigers in bleef onze routinier ijzig kalm en scoorde beheerst 2-0. Ajax drukte het gaspedaal weer in en met vloeiende combinaties dartelden de mannen over het veld. Het enige dat je Ajax kon verwijten was dat het slechts 2-0 stond. Hoewel de Brabanders een compliment verdienden voor de positieve instelling en strijdwijze was er maar één ploeg die de lakens uitdeelde. In de 44e minuut werd Thomas Metzemaekers onderuit gelopen door Bas Rijkers en scheidsrechter Mulder kon niets anders doen dan Ajax een penalty geven. Deze werd echter roekeloos door Yuri Rose over het doel geschoten. Het slotakkoord was voor De Valk die nog een uitstekende kans kregen in de blessuretijd, maar Luuk Broers zag zijn inzet miraculeus gestopt worden door doelman Maurits Schmitz.
1415aja-val06.jpgDjarno Hofland sprint langs een speler van De Valk

Na rust duurde het even voordat Ajax de frivole eerste helft een vervolg kon geven. Djarno Hofland was in de 54e minuut dicht bij de 3-0, maar we moesten wachten tot de 64e minuut alvorens het derde doelpunt op het bord mocht verschijnen. Vanaf de linkerflank werd een heerlijke bal verzonden die vlak voor het doel met het hoofd verlengd werd door Ogur Kaya en zo stond het eindelijk 3-0. Ajax herpakte zich na een wat timide start van de tweede helft, maar ging na de 3-0 weer vol gas vooruit. Het moet gezegd worden dat De Valk ogenschijnlijk al zijn kruid had verschoten. Daar profiteerde Thomas Metzemaekers van die hard uithaalde. Doelman Peters kon aanvankelijk nog redden, maar had geen antwoord op het schot van Kenneth Misa Danso die in de rebound 4-0 scoorde.
1415aja-val05.jpgAanvoerder Rose scoorde en miste een strafschop

Ajax had in het restant van het duel enigzins wat “mededogen” met de ploeg uit Valkenswaard. Met een beetje geluk hadden o.a. Thomas Metzemaekers, Ogur Kaya en Sergio Cameron (zijn schot schampte de lat) de score naar hoger niveau getild. Het bleef echter bij 4-0, ondanks een nog prima mogelijkheid in de 86e minuut voor De Valk toen Joris Hermans de bal gunde aan Nawid Sadat voor de eretreffer. Hij schoot echter net naast. Zo hebben de thuisblijvers een hele amusante wedstrijd gemist, want het weinige publiek dat wel de weg gevonden had naar De Toekomst kon terugkijken op negentig minuten leuk voetbal. Wie weet zien we u in grote getallen wel op dinsdag 23 september op ons sportpark, want dan nemen onze mannen van trainer Logchies het op tegen de profs van NEC.

Ajax – De Valk 4-0 (2-0)
Scoreverloop:
19. 1-0 Karim Bridji
36. 2-0 Yuri Rose
65. 3-0 Onur Kaya
69. 4-0 Kenneth Misa Danso
Scheidsrechter:
C. Mulder

Opstelling Ajax:
Schmitz, Owusu, Abdulrahman, van Duijn, Schurman, Metzemaekers, Rose, Bridji, Hofland, Kaya, Misa Danso (wissels: Meester, Cameron en van Huffel voor Rosé, Kaya en Misa Danso)
Opstelling De Valk:
Peters, Gulpers, A.Rijkers (59. van Asten), Boonen, B.Rijkers, Rademakers Pennings, Crijnen (72. Belhaj), Kayademir, Hermans, Broers (66. Sadat)

Media:
Klik hier voor een verslag op de site van de Zondag Hoofdklasse B.
Klik hier voor een verslag in het Eindhovens Dagblad.
Klik hier voor een verslag op HAV.

Share