competitie: Ajax pakt de volle winst in Nieuwegein

Ajax heeft vanmiddag tegen Geinoord in Nieuwegein een nuttige overwinning geboekt. Het doelpunt werd in de tweede helft gescoord door Joey Lamptey. Door de winst stegen de Amsterdammers naar de derde plaats op de ranglijst, terwijl Geinoord gevaarlijk dicht bij de degradatieplaatsen blijft staan.

Verslag: Marcel

Voor Ajax stond vanmiddag de altijd lastige uitwedstrijd tegen Geinoord op het programma. De Amsterdammers, die geplaagd worden door schorsingen en blessures, hoopten natuurlijk op een goed vervolg na de moeizame en late overwinning op de Beursbengels. En ja dat Geinoord gemotiveerd zou zijn na de oorwassing tegen Huizen daar hielden wij al rekening mee, maar wie de eerste twintig minuten van dit duel aanschouwde heeft zich wel een aantal maal afgevraagd of deze vrees terecht was. Niets wees erop dat de thuisclub iets wilde rechtzetten. Het voetbal was rommelig en onsamenhangend en Ajax deed daar vrolijk ook aan mee .

De eerste noemenswaardige kans was wel voor Ajax. In de 23e minuut haalde Jimmy van Baarlen via de kluts in de zestienmeter uit, maar de bal verdween via de bovenkant van de lat over het doel. Niet veel later een tegenvaller toen Lastdrager na een elleboog (die niet werd gezien door de scheidsrechter) met een hoofdwond van het veld moest. Kurdo Mohamad verving hem. En net zoals vorige week zat ook nu weer het venijn in de laatste minuten van de verder povere eerste helft. Eerst was het Kevin Westmaas in de 44e minuut die Robin Telkamp op maat bediende, maar zijn schot miste de snelheid zodat doelman van Straalen kon redden. Niet veel later de eerste echte schermutselingen in het doelgebied van Ajax waar Dennis van der Kraan een kopbal van Gregory Thijm via de lat onschadelijk maakte. In de rebound moesten de Ajax verdedigers de bal nog uit de doelmond schieten om zo niet met een achterstand te gaan rusten.
Na rust leek het er even op of beide teams hun goede bedoelingen ook in daden gingen omzetten. Het werd in ieder geval een stuk levendiger, maar uiteindelijk was toch Ajax de ploeg die de toon ging zetten zonder nu overdreven goed te gaan voetballen. Het nam wel in de 60e minuut de leiding toen op links Joey Lamptey het persoonlijke duel won van Jan Maarten van Dijk en doelman van Straalen kon passeren met een diagonaal schot (0-1).

Ajax leek de smaak te pakken te hebben want nog geen twee minuten later was het eerst Sergio Cameron die zijn schot over zag gaan, gevolgd door een rakelings schot over van Kemal Gezer. De wedstrijd leek door Ajax gecontroleerd te worden, maar de ploeg kon de wedstrijd niet definitief op slot gooien omdat veelal op beslissende momenten het mis ging of omdat er verkeerde keuzes gemaakt werden. Hierdoor bleef het oppassen voor met name voor de ,,dode spelmomenten “ van Geinoord. Dat scheidsrechter Dijkers niet zijn beste wedstrijd floot hedenmiddag … ach, we maken in het veld allemaal fouten maar dat hij in de 81e minuut een grove charge op Joey Lampety niet wilde bestraffen was een schandaal !! De spits in Amsterdamse dienst ontdeed zich van zijn tegenstander en was op weg naar waarschijnlijk een hele grote mogelijkheid op de 0-2 maar zover kwam hij niet toen hij onderuit werd gemaaid. Geen rood en zelfs geen gele kaart …. onbegrijpelijk !! Maar Joey Lamptey moest wel geblesseerd het veld verlaten. Van Eysden verving hem en maakte zo zijn debuut in het eerste.

Ajax was getergd en ging gretig op zoek naar de tweede goal die er een aantal maal ook zat aan te komen. Het waren achtereenvolgens Sergio Cameron en Jimmy van Baarlen, na goede individuele aktie’s, die nog dichtbij de 0-2 waren. Het laatste wapenfeit kwam van de voeten van van Eysden die zijn schot op de vuisten van v.Straalen uiteen zag spatten. Zo behaalde Ajax opnieuw een hele belangrijke zege in een traditioneel moeilijke wedstrijd, zonder nu te gaan roepen dat het allemaal zo geweldig was. Volgende week op de Toekomst tegen Young Boys. De aanstaande kampioen zal ongetwijfeld de eerdere nederlaag tegen Ajax willen wegpoetsen maar onze jongens zullen hun huid duur gaan verkopen !!

Opstelling; vd Kraan-v Moerkerk-Esajas-Westmaas-Kloes-Lastdrager-J v Baarlen-Telkamp-Cameron-Kezer-Lamptey. Wissels Mohamad voor Lastdrager en van Eyden voor Lamptey

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Share