competitie: zege in stadsderby … 1-3 tegen Beursbengels

Ajax heeft vanmiddag met 1-3 gewonnen van Beursbengels. Na een ruststand van 0-0 kwamen de Bengels op voorsprong. In de slotfase bezorgden Bas ter Haak en Sergio Cameron (2x) Ajax echter drie hele belangrijke punten in de strijd om de bovenste vier plaatsen.

Verslag: Marcel

Na de goede wedstrijd tegen Sportlust ’46 wat helaas niet resulteerde in drie verdiende punten vanmiddag de strijd tegen stadsgenoot Beursbengels. Om het vizier van de bovenste vier plaatsen binnen handbereik te houden moest er gewonnen worden. Op het veld zagen we echter daar lange tijd niets van terug ! Nee … voor de mensen die de moeite hadden genomen om naar sportpark Sloten te komen was de eerste helft er èèn om maar heel snel te vergeten. Ongetwijfeld zullen de spelers goede bedoelingen gehad hebben maar het niveau van de eerste 45 minuten was bedenkelijk. Zowel de Beursbengels als Ajax creëerden nauwelijks fatsoenlijke aanvallen. Het was daarom heel moeilijk om iets op papier te zetten wat een ieder nu kan terug lezen in dit verslag. Daarvoor ging er meer fout dan goed !

De leukste en meteen gevaarlijkste momenten ontstonden in de laatste vijf minuten van de eerste helft eerlijk verdeeld over beide ploegen. Eerst was het Lesley Vlieger ( Beursbengels ) die zijn kopbal net over zag gaan in de 40e minuut en vervolgens was het Sergio Cameron, na een overtreding op Mick van Moerkerk, die zijn vrije trap maar net over zag gaan. De eerste helft die we schriftelijk hadden kunnen afhandelen ging niet geheel verrassend in met een 0-0 ruststand.
De tweede helft begon Ajax, dat kon ook bijna niet anders, een stuk feller. Na een prima individuele actie van Jimmy van Baarlen lag de bal al na ruim 1 minuut zowaar bijna in het netje. Het was een voorbode voor een levendige tweede helft waarin nog heel veel zou gaan gebeuren ! Allereerst was het Lesley Vlieger die in de 51e minuut iedereen deed verbazen bij Ajax toen hij vanaf een kleine twintig meter zijn vrije trap zo het net in zag belanden. Zelfs de altijd betrouwbare Dennis van der Kraan stond erbij en keek ernaar ( 1-0 )

Wie toen dacht dat Ajax hierdoor beter ging voetballen had het mis. De wil was er wel maar nog steeds hadden de Ajacieden moeite om de vrije man te vinden en werden vaak nog steeds de verkeerde keuzes gemaakt. Het duel, dat in de tweede helft sowieso een wat grimmiger karakter had gekregen, werd in de 64e minuut opgesierd met een rode kaart (2x geel vlak na elkaar ) voor commentaar op de leiding van Charmes ( Beursbengels ). Het was voor Ajax het startsein om er eens een schepje boven op te gooien. Er werd veel gedrevener gevoetbald en de duels werden steeds vaker en vaker in het voordeel van Ajax beslist wat resulteerde in de gelijkmaker van de altijd constant spelende Bas ter Haak. De bal die vanaf links voor werd gegeven werd uitstekend gecontroleerd door Diego Esajas die vervolgens teruglegde op de inkomende Bas ter Haak. Net van buiten de zestienmeter was zijn schot onhoudbaar voor doelman Abdelaziz ( 1-1 ). Het was overigens Ajax’ eerste competitie doelpunt na 254 minuten voetballen na de winterstop. De wedstrijd kon vanaf dit moment alle kanten op want ondanks het mannetje meer voor Ajax moesten de Ajacieden attent blijven. Het beste voorbeeld werd in de 88e minuut geleverd toen Dennis van der Kraan een waanzinnige reflex nodig had om Raymon Lagerburg van scoren af te houden. De wedstrijd die het nodige oponthoud had gekend kreeg daarom nog een bonus van ruim vijf minuten blessure tijd en daarin gebeurde wat niemand voor mogelijk had gehouden, namelijk de oh zo belangrijke tweede goal voor Ajax. De voorzet vanaf links in de 91e minuut van Joey Lamptey werd bij de tweede paal binnen gekopt door Sergio Cameron die daarvoor alleen opviel door zijn vrije trappen. En de koek was nog niet op voor Ajax want in de 96e minuut was het opnieuw Sergio Cameron die zijn schot op doel met een sierlijke boogbal van richting zag veranderen het betekende een 1-3 overwinning voor Ajax. De overwinning werd met bloed zweet en tranen behaald maar eigenlijk moeten we Dennis van der Kraan nog maar eens bedanken voor zijn superreflex twee minuten voor tijd, want wie Ajax vanmiddag zag voetballen gaf namelijk lange tijd geen stuiver voor de uiteindelijke drie punten die Ajax weer binnen de top 4 deed belanden. Volgende week de altijd lastige uitwedstrijd tegen Geinoord waar onze Ajacieden wel vanaf minuut één op scherp moeten staan !

Opstelling Ajax; van der Kraan-van Moerkerk-Esajas-ter Haak-Westmaas-Lastdrager-J v Baarlen-Coronel-Cameron-Gezer-Lamptey

Share