Helpers weg … tiende ronde

Rondje reserve Hoofdklasse A

door Andre

Het voorgaande weekend was er geen competitieronde. Er moest gebekerd worden. Ajax 2 wist zich bij de laatste zestien ploegen te plaatsen ten koste van Hoogland 2 en gaat samen met de twee andere overgebleven teams uit Amsterdam, WV-HEDW 2 en Meteoor 2, in de koker voor de loting van de achtste finales.

Wat bracht dit weekend voor verrassingen ?
Met een blik op de ranglijst is te zien dat het allemaal dicht bij elkaar staat. Uitzondering hierop is Spakenburg 2 dat geen enkele moeite had met het stijf onderaan staande Huizen 2. Na het laatste fluitsignaal stond er 1-8 op het scorebord voor de ongenaakbare Spakenburgers.

Ajax 2 wipte over GVVV 2 heen naar de tweede plaats op de ranglijst. Na een verdiende overwinning op ODIN ‘59 2 (3-0) gingen de Amsterdammers de Veenendalers voorbij en blijven in het kielzog van Spakenburg 2.

GVVV 2 ging in het duel tegen FC Breukelen 2 onderuit met 1-2. Geheel verrassend was dit niet. De Breukelaren zijn de laatste weken goed bezig en hebben de weg naar boven ingeslagen.

De vogelgriep had geen invloed op de wedstrijd Zuidvogels 2 tegen IJsselmeervogels 2. Toen iedereen was uitgefladderd hadden de vogels uit Spakenburg met 1-3 aan het langste eind getrokken en doen een klein beetje afstand van de degradatieplekken.

Met de haven in het zicht verloor DOVO 2 met het kleinst mogelijke verschil in en tegen Volendam 2. De andere oranjehemden sloegen kort voor het einde toe en nestelen zich in de grote middengroep.

De Amsterdamse derby tussen WV-HEDW 2 en Swift 2 eindige in een 3-0 overwinning voor de ploeg aan de Kruislaan. De shirt sponsor van beide teams, ING bank, had met 22 shirts op het veld het meeste bekijks.

Argon 2 kwam niet in actie en blijft op een keurige vierde plek, maar ziet de concurrentie naderen.

De stand:
1. Spakenburg 9-27
2. Ajax 9-21
3. GVVV 10-19
4. Argon 9-16
5. ODIN ’59 9-13
6. Swift 9-13
7. Volendam 9-13
8. FC Breukelen 9-12
9. WV-HEDW 10-11
10. DOVO 9-10
11. IJsselmeervogels 9-10
12. Zuidvogels 10-6
13. Huizen 9-1

Share